مروری بر قوانین انتخاب مدیرعامل واعضای هیات مدیره شرکت های سهامی عام
مدیر عامل آینده معدن استقلال چگونه انتخاب خواهد شد؟
با استعفای محمد فدایی از سمت مدیرعاملی معدن خاک نسوز استقلال آباده،اعضای هیات مدیره این شرکت در حال انتخاب جایگزینی برای این پست هستند.
به گزارش آباده نما، با استعفای محمد فدایی از سمت مدیرعاملی معدن خاک نسوز استقلال آباده، اعضای هیات مدیره این شرکت در حال انتخاب جایگزینی برای این پست هستند.
با نگاهی به حاشیه های زیادی که در خصوص تایید یا عدم تایید اعضای هیات مدیره آن وجود دارد، اکنون این هیات مدیره وارد گود انتخاب مدیرعامل برای سکانداری این بنگاه اقتصادی که تا حدودی رنگ و بوی سیاسی نیز به خود گرفته شده است.
با توجه به اهمیت و تاثیر این انتخاب بر مجموعه شهرستان آباده و گزینه هایی که برای انتخاب مدیرعامل مد نظر قرار گرفته است آباده نما در ادامه مروری بر قوانین مرتبط در زمینه انتخاب اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت های سهامی عام دارد:
الف: شرایط عمومی تصویب نامه هیات دولت درخصوص صلاحیت مدیرعامل واعضای هیات مدیره شرکت های عضو سازمان بورس واوراق بهادار شامل مدرک تحصیلی کارشناسی و پنج سال سابقه مرتبط با موضوع فعالیت شرکت و آشنا به مبانی مدیریتی است.
ب: ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاه های اجرایی از عضویت در هیات های مدیره به منظور جلوگیری از تصدی بیش از یک شغل به نحوی که یکی از مشاغل، عضویت در هیات مدیره شرکت های دولتی و یا غیر دولتی این شرکت باشد، است.
براین اساس ، عضویت کارمندان در هیات مدیره شرکت ها علی الاطلاق ممنوع اعلام شده و از این جهت تفاوتی میان عضو موظف و غیر موظف و نیز دریافت حقوق از شرکت های مذکور وجود ندارد.
به موجب ماده 110 قانون تجارت، یک نفر شخص حقیقی که به این ترتیب به عنوان نماینده شخص حقوقی برای عضویت در هیات مدیره توسط شهرداری معرفی می گردد، باید شرایط لازم را داشته باشد. بنابراین ، ذی سمت بودن شخص حقیقی که به این ترتیب به عنوان نماینده شخص حقوقی در هیات مدیره معرفی می شود، موجب شمول قانون منع متصدی از یک شغل نخواهد شد. نیز، در خصوص یکی دیگر از روش های قانونی انتخاب کارمندان، مأموریت فرد به شرکت و سپس انتخاب به عنوان عضو هیأت مدیره شرکت می باشد.همچنین، با توجه به دولتی بودن شرکت، مقررات لازم در قانون مدیریت خدمات کشوری پیش بینی شده است که در این صورت فرد مورد نظر در اجرای ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری و آیین نامه اجرایی آن به شرکت مذکور مأمور و همزمان باتصویب مجمع عمومی به عنوان عضو هیأت مدیره شرکت منصوب می گردد و تبعاً در این فرض فرد مورد نظر فقط یک شغل و آن هم عضویت در هیأت مدیره شرکت را متصدی خواهد بود؛ و این امر مغایرتی با قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل ندارد.
همچنین، اگر شرکت غیر دولتی باشد و بخشی از سهام آن متعلق به دولت باشد ، طبعاً دولت به دلیل سهام دار بودن در شرکت عضو مجمع عمومی آن می باشد ولی این امر کافی نیست و لازم است در هیأت مدیره شرکت نیز نماینده ای از دولت حضور داشته باشد. که در این صورت بدون آنکه قانون منع تصدی بیش از یک شغل مورد تعرض قرار گیرد، می توان فردی را که کارمند دولت است به عنوان عضو هیأت مدیره شرکت غیر دولتی منصوب نمود و نیز آن فرد به دلیل مأموریت، سمتی در دستگاه محل استخدام خود در مدت مأموریت نخواهد داشت.
اعضای شورای اسلامی شهر بعنوان دستگاه نظارت باید قبل از انتخاب مدیرعامل و اعضای هیات مدیره باید موضوعات قانونی زیر را در نظر داشته باشند:
1- کارمندان مطابق قانونِ منع تصدی بیش از یک شغل، نمی تواند عضو هیات مدیره باشد و دریافت حق جلسه و پاداش به هرعنوان ممنوع است. بنابراین کارمندان کمیته امداد و شهرداری به شرط داشتن ماموریت تمام وقت و عدم دریافت حق جلسه و پاداش مجاز می باشد و تصدی دو شغل همزمان تخلف است.
2- بومی بودن اعضای هیات مدیره و حضور مداوم و مستمر در معدن از ضرورت های اولیه مدیریتی هست.
3- اعضای هیات علمی دانشگاه ها بشرط نداشتن هر گونه سمت در دانشگاه از قانون فوق مستثنی می باشند.اگردرهنگام انتخاب سمت اداری، آموزشی و پژوهشی و... داشته باشند متخلف شناخته می شوند.
در صورت وجود تخلف در شرکت های سهامی عام بورسی هر سهامدار با هر تعداد سهام می تواند شکایت خود را از طریق سامانه سازمان بورس ارایه نماید و از حقوق خود دفاع نماید.
در ادامه نیز قانون قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل را مرور می کنیم.
قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل
مصوب 11/10/1373
ماده واحده - با توجه به اصل 141 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هر شخص می تواند تنها یک شغل دولتی را عهده دار شود.
تبصره 1 - سمت های آموزشی در دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی و تحقیقاتی از این حکم مستثنی می باشند.
تبصره 2 - منظور از شغل عبارت است از وظایف مستمر مربوط به پست ثابت سازمانی، یا شغل و یا پستی که به طور تمام وقت انجام می شود.
تبصره 3 - شرکت و عضویت در شوراهای عالی، مجامع عمومی، هیأت های مدیره و شوراهای مؤسسات و شرکت های دولتی که به عنوان نمایندگان قانونی سهام دولت و به موجب قانون و یا در ارتباط با وظایف و مسئولیت های پست و یا شغل سازمانی صورت می گیرد شغل دیگر محسوب نمی گردد لکن پرداخت یا دریافت حقوق بابت شرکت و یا عضویت در موارد فوق ممنوع خواهد بود.
تبصره 4 - تصدی هر نوع شغل دولتی دیگر در مؤسساتی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت و یا مؤسسات عمومی است و نمایندگی مجلس شورای اسلامی، وکالت دادگستری، مشاوره حقوقی و ریاست و مدیریت عامل یا عضویت در هیأت مدیره انواع شرکت های خصوصی جز شرکت های تعاونی ادارات و مؤسسات
برای کارکنان دولت ممنوع است.
تبصره 5 - متخلف از این قانون به انفصال خدمت موقت از 6 ماه تا یکسال محکوم می گردد و وجوه دریافتی از مشاغلی که در یک زمان تصدی آن را داشته است به جز حقوق و مزایای شغل اصلی وی مسترد می گردد. در صورت تکرار در مرتبه دوم، علاوه بر استرداد وجوه موضوع این تبصره به انفصال دائم از مشاغل محکوم می گردد.
تبصره 6 - آمر و صادرکننده احکام در صورت اطلاع به نصف مجازات مذکور در صدر تبصره محکوم می گردند.
تبصره 7 - مسئولین ذیحسابی و واحدهای مالی دستگاه های دولتی در صورت پرداخت حقوق و مزایا بابت شغل دیگر، در صورت مطلع بودن از شغل دوم به انفصال خدمت موقت بین 3 تا 6 ماه محکوم خواهند گردید.
تبصره 8 - افرادی که مستقیماً از سوی مقام معظم رهبری به سمت هایی در دستگاه های مختلف منصوب می گردند از شمول مفاد این قانون مستثنی خواهند بود.
تبصره 9 - کلیه سازمان ها، نهادها و ارگان هائی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده می نمایند و شرکت ها و مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و مؤسساتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است مشمول این قانون می باشند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و نه تبصره در جلسه روز یکشنبه یازدهم دی ماه
یک هزار و سیصد و هفتاد و سه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ
1373,10,14 به تأیید شورای نگبهان رسیده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی - علی اکبر ناطق نوری
قانون الحاق یک تبصره به قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب 1373
ماده واحده: متن زیر به عنوان یک تبصره به ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی 1373 به شرح زیر الحاق می شود:
تبصره: عضویت همزمان کلیه اشخاص شاغل در هریک از قوای سه گانه و مؤسسات و سازمان های تابعه آن ها و شرکت ها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام یا تصریح نام بوده و به هر مقدار از بودجه کل کشور استفاده می نمایند، در شورای نگهبان به جز مشاغل آموزشی موضوع تبصره ( 1) و افراد موضوع تبصره ( 8) قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب 1373 به عنوان حقوقدان ممنوع است و این ممنوعیت شامل اعضاء کنونی شورای نگهبان که قبل از این قانون انتخاب شده اند نیز می شود و چنانچه ظرف دو ماه پس از تصویب این قانون استعفاء ندهند از عضویت در شورای نگهبان مستعفی شناخته می شوند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و یک تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ششم مرداد ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در 20/4/1388 از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی علی لاریجانی
منابع:
1- آیین نامه ماده 13 قانون توسعهابزارها و نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار
2- قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل 1373
نام: | |
ایمیل: |
صاحب پارک دلفینها و هتل داریوش از کیش رفت
منبع: parsine.com
میانجی گر بزرگ ، گره مذاکرات هسته ای را باز می کند؟
وزرای خارجه ایران و آمریکا فردا احتمالا برای آخرین بار بر سر میز مذاکرات دو نفره می نشینند، مذاکراتی که در طول ماه های اخیر چندین بار با حضور یا عدم حضور اتحادیه اروپا برگزار شد.
محمدجواد ظریف و جان کری قرار است این بار نه در یک پایتخت اروپایی که در مسقط، شهری در نزدیکی ایران پشت میز گفتگو بنشینند، ظاهرا نوستالژی پایتخت عمان برای دو طرف ایرانی و آمریکایی آنها را بار دیگر به این شهر کشانده تا شاید تجربیات گذشته یادآوری شوند و مذاکرات دو جانبه سال 91 و جلسات دو جانبه پیش از ژنو و توافق حاصله کمک کند تا اختلافات بار دیگر در پایتخت کشوری که به میانجی گری میان ایران و آمریکا معروف است، حل و فصل شود.
ظریف و کری روزهای یکشنبه و دوشنبه (18 و 19 آبان ماه ) با حضور کاترین اشتون، نماینده اتحادیه اروپا مذاکره می کنند و روز سه شنبه 20 آبان نهمین دور مذاکرات نیز در سطح نمایندگان سیاسی برگزار می شود . مذاکراتی که همه چشم ها به آن دوخته خواهد شد تا نتیجه گفتگوهای ایران و آمریکا را به دیگر کشورها برساند و گشایشی باشد برای مذاکرات وین در روزهای پایانی باقی مانده تا 24 نوامبر برای پایان خوش مذاکرات و دست یابی به توافق جامع .
مدیران سیاسی 1+5 نیز البته امروز در هتل کوبورگ وین جمع شده اند تا شاید آخرین گفتگوها را پیش از آغاز دو هفته پایانی این مذاکرات انجام دهند.
ایران و آمریکا پیش از این در 22 مهر ماه در وین دور میز مذاکره نشستند، گفتگوهای دو جانبه ای که اشتون نیز در آن حضور داشت، این مذاکرات با نشست سیاسی ایران و 1+5 پایان یافت. نشستی که منجر شد روزهای پایانی مهر ماه فضای مذاکرات برخلاف آنچه که در پی گفتگوهای طرفین در نیویورک حاصل شده بود، مثبت باشد.
طرفین در پی مذاکرات مهر ماه وین که هشتمین دور مذاکرات بود، بارها تأکید کردند که تصمیمی برای تمدید توافق ندارند و امکان دست یابی به توافق در مدت زمان باقیمانده را قوی دانستند اما همزمان مطرح کردند که حصول توافق را منوط به تصمیم سیاسی طرف مقابل می دانند.
در پی این مذاکرات کشورهای 1+5 قرار بود روز 5 آبان ماه در لندن دور هم جمع شوند و در حالیکه رسانه ها منتظر دریافت اخبار مثبتی از لندن بودند که حاکی از تصمیمات سیاسی آمریکا و غرب باشد، وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا تنها یک روز پیش از این نشست فضا را با اظهاراتی تند تغییر داد. شرمن مسئولیت هرگونه شکست احتمالی مذاکرات را به عهده ایران انداخت. هر چند سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان رسما به این اظهارات واکنش نشان داد و اعلام کرد: "موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات کاملا مشخص و روشن است؛ از حقوق هستهای کشور قدمی به عقب نخواهیم رفت" اما کاملا روشن بود که آمریکا به دنبال فضا سازی برای تغییر مسیر مذاکرات به سمتی است که هرگونه مسئولیت را در خصوص عدم توافق متوجه ایران کند.
اما تحرکات اروپا و به ویژه آمریکا همچنان ادامه دارد. در چند روز گذشته در آمریکا انتخابات میان دوره ای کنگره با پیروزی جمهوری خواهان برگزار شد، تحلیل گران نتیجه انتخابات را چندان به نفع مذاکرات هسته ای ایران ارزیابی نکردند.
این تحلیل گران بر این باورند که شکست دموکرات ها، مسیر مذاکرات هسته ای و به ویژه در صورت توافق، کار را برای رئیس جمهور آمریکا سخت خواهد کرد و ممکن است اوباما برای لغو تحریم ها دچار مشکلاتی شود.
البته رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی خود پس از این انتخابات نیز به نتیجه رسیدن مذاکرات با ایران را تا پیش از 24 نوامبر یک سئوال بی جواب دانسته و گفته است که آمریکا به ایران چارچوبی درباره برنامه هسته ای ارائه کرده که می تواند در نتیجه آن به انرژی صلح آمیز دست یابد.
از سوی دیگر و در جریان تحلیل های متفاوت از انتخابات و در حالی که تنها چند ساعت از اعلام نتیجه پیروزی جمهوری خواهان نگذشته بود، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال خبر ارسال نامه اوباما به مقام معظم رهبری در خصوص همکاری علیه داعش را منتشر کرد. نامه ای که هنوز دریافت آن از سوی مقامات ایرانی تأیید نشده است و مقامات آمریکایی نیز آن را تکذیب نکرده اند.. وال استریت ژورنال در مطلب منتشر شده خود مدعی شده است؛ اوباما به منفعت مشترک همکاری با ایران برای مقابله با داعش تأکید داشته و به دنبال جلب رضایت رهبر ایران در مذاکرات هسته ای بوده است.
والاستریتژورنال همچنین اشاره کرده است که ارسال این نامه نشان میدهد که از دید اوباما، ایران در مبارزه با داعش، عنصری مهم به شمار میآید و میتواند نقشی سازنده یا منفی ایفا کند.
از سوی دیگر این روزنامه ادعا کرده که اوباما متحدان خاورمیانهای خود نظیر اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را در جریان ارسال نامه به رهبر ایران، قرار نداده است.
هر چند که هنوز ارسال چنین نامه ای تأیید نشده است اما در صورت صحت، اعلام این خبر در شرایط فعلی و در حالی که برخی از دشواری کار اوباما پس از انتخابات کنگره می گویند و در فاصله دو روز مانده به مذاکرات ایران و آمریکا، می تواند مفاهیم بسیاری را در بر داشته باشد.
اگرچه برخی از تحلیل گران و رسانه ها ارسال این نامه و انتشار خبر آن را حاکی از نیاز و تمایل آمریکا برای همکاری با ایران حتی در صورت عدم توافق در مذاکرات هسته ای می دانند و معتقدند که آمریکا تلاش می کند در مسیر پیش رو در مذاکرات با ایران از شکست قطعی پیشگری کند، در عین حال ارسال و انتشار چنین نامه ای می تواند مفاهیم دیگری نیز داشته باشد؛ اینکه آمریکا با اعلام چنین اخباری در افکار عمومی جهان همچنان به دنبال تبرئه خود در تصمیم گیری های سیاسی است و می خواهد این پیام را منتقل کند که در مسیر توافق با ایران هر فعالیت و اقدامی که می توانسته را انجام داده است! در واقع بر اساس سابقه آمریکا و مواردی از اقداماتش که در بالا به آن اشاره شد، آنها به دنبال این هستند که ایران را مسئول به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای و عدم توافق معرفی کنند.
به هر حال با وجود همه تحلیل ها آنچه مسلم است تنها 16 روز تا پایان مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 باقی مانده است. دو هفته سرنوشت سازی که از فردا در مسقط آغاز می شود. به گفته یک عضو نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان روزهای آینده در عمان روزهای سرنوشت ساز برای مذاکرات هسته ای است . روزهایی که تصمیمات آن نتیجه نهایی مذاکرات را مشخص خواهد کرد .
مسئله غنی سازی ایران و لغو تحریم ها نیز ظاهرا اصلی ترین موضوعاتی است که در مسقط باید برای آنها راه حلی اندیشید . هر چند مذاکرات کارشناسی و فنی پیش از این راه حل های پیش رو را ترسیم کرده است و ظاهرا دیپلمات ها باید در عمان در چانه زنی های سیاسی، فقط تصمیم نهایی را بگیرند.
آمریکایی ها ظاهرا در تعداد سانتریفیوژها به رقم 5 هزار رسیده اند، عددی که هنوز از سوی ایران قابل قبول نیست و هنوز مسئله تحریم ها بین طرفین در مسیر تعلیق و لغو باقی مانده است. در حالی که آمریکا تنها به دنبال تعلیق تحریم های اقتصادی و برخی تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای در گام اول است، ایران خواهان لغو همه تحریم ها و از جمله تحریم های شورای امنیت است که از دید غرب لغو آن منوط به یک پروسه زمانی است.
به هر حال به اذعان برخی اعضای نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای حل دو موضوع تحریم و غنی سازی در عمان گره گشای باقی موضوعات خواهد بود و هرچند فیصله برخی از موضوعات دیگر مانند مسئله فردو نیز آسان نیست اما در صورت توافق در دو مورد اصلی اختلافی، به نظر سایر اختلافات قابل تفاهم هستند.
در هر صورت نقطه اشتراک طرفین به نظر می رسد همچنان همان تلاش برای حصول توافق است . در اظهارات هیچ یک از طرفین هنوز نشانه ای از برنامه ریزی برای تمدید مشاهده نمی شود . اگرچه احتمالاتی مانند تمدید مذاکرات برای چند ماه در صورت عدم حصول توافق مطرح است اما به نظر می رسد طرفین مسیر تمدید را مسیر پیچیده ای می دانند .
هر چند که به گفته یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در پیغامی به آمریکا اعلام کرده است که تنها برای شنیدن به مسقط می رود و هر آنچه باید می گفت را در مذاکرات پیش از این بیان کرده است اما به نظر می رسد روزهای آینده برای دیپلمات ها روزهای سختی خواهد بود . آنچه روشن است با وجود همه فضاسازی ها هزینه شکست مذاکرات برای ایران، آمریکا و اروپا قابل محاسبه نیست. هر یک از طرفین قطعا باید در فضای داخلی و خارجی برای عدم دست یابی به توافق پاسخگو باشند.
و همه این عوامل قطعا دو هفته آینده را مهم ترین دو هفته هسته ای خواهد کرد.
منبع: mehrnews.com
عکس های جالب از کودکی که به کمک مادرش مشهور شد!!
منبع: mehrnews.com
زیباترین ست های اسپرت برای پاییز 2014
تهیه و تدوین : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
اختصاصی سیمرغ
طرز تهیه ترشی خیار شکم پر
منبع : hidoctor.ir
تشکر امام جمعه آباده از هیئات مذهبی ؛
بنده وظیفه خود می دانم که از کلیه هیات های عزاداری شهرستان تشکر کنم/اقدام مردم صغاد در تعطیلی قمه زنی قابل تقدیر است
امام جمعه آباده در گفتگویی با آباده نما، از عملکرد هیات مذهبی شهرستان آباده تقدیر و تشکر کرد.
به گزارش آباده نما،
امام جمعه آباده در گفتگویی با آباده نما، از عملکرد هیات مذهبی شهرستان آباده تقدیر و تشکر کرد.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی خراسانی با خوب توصیف کردن مراسم عزاداری هیئات، مخصوصا در تاسوعا و عاشورای حسینی امسال گفت: بنده وظیفه خود می دانم که از کلیه هیات های عزاداری شهرستان به خاطر اجرای خوب و رعایت اوقات نماز اول وقت و شروع و خاتمه به موقع مراسم ها و زمینه سازی برای برگزاری با شکوه نماز ظهر عاشورا تشکر کنم.
*بهترین حالت عزاداری در روز عاشورا این است که آن شور و جوشش عزاداری مردم به نماز جماعت ظهر ختم شود.
وی با بیان اینکه مراسم مقتل خوانی و نماز ظهر عاشورا حدود 25 سال در روز عاشورای آباده برگزار می شود اظهار داشت: بهترین حالت عزاداری در روز عاشورا این است که آن شور و جوشش عزاداری مردم به نماز جماعت ظهر ختم شود. مراسم های با عظمت عزاداری که از طریق تلویزیون پخش می شود بسیار خوب است ولی مظاهر نماز را کم تر به تصویر می کشند که به نوبه خود یک نقصان است.
امام جمعه آباده همچنین با تشکر از مردم ولایتمدار شهر صغاد در تعطیل کردن مراسم قمه زنی و ترک این فعل حرام گفت: بنا به فتاوی مراجع اعزام تقلید در حرام بودن قمه زنی و به واسطه اینکه انجام فعل حرام در ملا عام جرم محسوب می شود، از مردم ولایتمدار شهر صغاد در تبعیت از قوانین و تعطیل کردن مراسم قمه زنی، به نوبه خود کمال تشکر و قدردانی را دارم.
وی همچنین از تلاش های اعضای شورای تامین شهرستان آباده در خصوص کنترل مراسم قمه زنی تشکر کرد و گفت: جا دارد از شورای تامین شهرستان که لحظه به لحظه در بین مردم عزادار حضور داشتند و به بهترین شکل امنیت مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(علیه السلام) را تامین کردند، کمال تشکر را داشته باشم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی خراسانی در پایان برگزاری مراسم های وسیع مردمی و کارهای هیاتی را خالی از کم و کاستی ندانست و افزود: کم و کاستی در برگزاری مراسم هایی با این حجم جمعیت طبیعی است و مسلما در برنامه های امسال نیز نقصان هایی وجود داشت، ولی کلیت برنامه ها بسیار خوب بود و انشا الله مورد رضایت خداوند قرار گرفته باشد.
منبع»آباده نما
فرصتها و چالش ها ی شهرستان آباده
همه می دانیم که شهرستان آباده به عنوان یکی از شهرهای استان فارس از ظرفیت های بسیار مطلوبی همچون معادن سنگ و خاک نسوز، کشاورزی ،صنایع دستی و بویژه نیروی انسانی تحصیلکرده و جوان برخوردار است، اما همانند سایر شهرهای استان و کشور با مشکل کمبود شغل و بستری مناسب جهت گذران زندگی مطلوب برای شهروندان مواجه است و در زمان کنونی بزرگترین مشکلی که همواره و از سالیان دور به عنوان تهدیدی برای این شهرستان به شمار می آید، مهاجرت جوانان تحصیلکرده این دیار به سایر شهرهای کشور جهت تامین شغل مناسب و مورد نیاز است.
رضا منوچهری- فارس48: اما این مسئله تنها یک روی سکه است، چرا که با تصمیم یک فرد برای مهاجرت با هدف کسب شغل، خانواده وی نیز به همراه او از شهر خارج می شوند و این یکی از بزرگترین معضلات آباده است که نتیجه ای جز عدم توسعه شهرستان بخصوص در حوزه های علمی ، فرهنگی و اقتصادی در بلند مدت را در بر نخواهد داشت.
جوانان این شهرستان به امید یافتن فرصت های شغلی به ناچار آباده را ترک می کنند و این مسئله تا حدود زیادی از ضعف های اساسی در حوزه زیرساخت های مدیریتی نشات می گیرد و شاید بتوان گفت ناشی از نارسایی های عدیده مدیریتی است که نیاز به جذب سرمایه گذاری های اساسی و برنامه ریزی طولانی مدت را مشخص تر و حمایت و دلسوزی مضاعف مسئولان را می طلبد.
بیکاری، اعتیاد، افزایش طلاق در خانواده ها و …. از جمله مشکلات بارزی است که از یک سو مردم این شهرستان با آن دست به گریبان هستند و از سوی دیگر شهرستانی که علاوه بر داشتن منابع معدنی و کشاورزی مناسب ، دارای سرمایه عظیم نیروی انسانی جوان است اما به دلیل عدم استفاده بهینه از این ظرفیت ها در بحران مهاجر فرستی دست و پا می زند.
این شهرستان با وجود پتانسیل های بالقوه ای که دارد مستلزم ریشه یابی عمیق و تحقیقات گسترده درباره ظرفیت های آن می باشد و توجه ویژه ی مسئولین به معرفی مدیران شایسته بومی از بین همین جوانان تحصیلکرده ، جهت اداره سازمانها و نهادهای شهرستان و در نتیجه توسعه و پیشرفت آباده عزیز می باشد.
این ظرفیت وجود دارد که با همه مشکلات و سختی ها، آرامش اجتماعی را در آباده حاکم کنیم. اگر چرخه تولید با سرمایه های مردمی و همراهی مسوولین راه بیفتد، معیشت مردم و مشکل سرمایه گذاری سرمایه داران نیز حل می شود. در این میان حلقه گمشده، تقویت زیربنایی مدیریت از راه آموزش و کسب تجربه است که نیاز به ترمیم و باز سازی دارد.
هرچند که طی ماههای اخیر تلاش های فراوانی از سوی فرماندار محترم و دیگر مسوولین جهت جذب سرمایه گذار در این استان صورت گرفته است، اما آنچه که بیش از همه آزار دهنده است، استفاده کمتر از جوانان تحصیلکرده و مدیران بومی می باشد و دلایل این امر همچنان برای بسیاری از جوانان جویای نام آباده ای پنهان و مبهم است.
همانطور که اشاره شد آباده به دلیل پراکندگی و گسترش معادن در بخش هاو مناطق مختلف ، از ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی برای ایجاد شغل برخوردار است. ایجاد بخش های فرآوری مواد معدنی در کنار استخراج معادن و… علاوه بر تولید شغل برای تعداد بالایی ازجوانان ، سبب کسب سود بیشتر ودر نتیجه سرمایه گذاری در بخش های مختلف شهرستان نیز خواهد شد. اما به دلایل گوناگون و شاید به سبب مغفول ماندن از فرصت های متعدد بر اثر نگرش های سلیقه ای این حرکت بسیار کند پیش می رود.
با توجه به قدمت و سوابق تاریخی می تواند گفت صنایع دستی، آثار باستانی و جاذبه های تاریخی از دیگر ظرفیت های شهرستان آباده است که به دلیل عدم ایجاد زیر ساخت های گردشگری و عدم اطلاع رسانی کافی و معرفی این آثاردر سطح استان و کشور سبب به حاشیه کشیده شدن ظرفیت عظیم گردشگری در این شهرستان شده است.
قرار گرفتن آباده در مسیر ارتباطی شیراز، اصفهان، یزد و یاسوج ظرفیت و موهبت عظیم دیگری را به آباده عزیز بخشیده است که می توان با برنامه ریزی دقیق ، همکاری و موافقت مسئولان شهرستان از این پتانسیل قوی برای ایجاد بازارچه های بین راهی و عرضه صنایع دستی و سوغات این شهر جهت جذب سرمایه بهره برد.
از نظر اینجانب چالش آباده عزیز ، چالش منابع و امکانات نیست، بلکه چالش ما چالش مدیریتی، نداشتن برنامه مدون و اراده قوی برای انجام برنامه منطقی و محکم، مدیریت صحیح جهادی، سیاست مبتنی بر دیانت و …. است.
و بالاخره اینکه از دیگرفرصتها و عنایتهای ویژه ای که ما داریم وهمگان به این نعمت می بالیم وجود مبارک نماینده ولی فقیه و امام جمعه محبوب آباده حضرت آیت الله موسوی خراسانی است و مسوولین می بایست بیش از پیش در کلیه امور مربوطه با ایشان شور و مشورت نمایند.
http://noac.ir
عکس/زاینده رود زنده شد…
طبق قول معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، زاینده رود از آب سیراب شد.
استعفای مدیرعامل شرکت خاک نسوز استقلال آباده ؛ هیات مدیره سرپرست انتخاب کرد!
تاریخ انتشار : 15 آبان 1393
پس از استغفای مدیرعامل شرکت خاک نسوز استقلال و قبول استعفا از سوی رئیس هیئت مدیره شرکت تیمورشیرازی به عنوان سرپرست معرفی شد.
به گزارش آباده نما، پس از استغفای مدیرعامل شرکت خاک نسوز استقلال و قبول استعفا از سوی رئیس هیئت مدیره شرکت تیمورشیرازی به عنوان سرپرست معرفی شد.
رئیس هیات مدیره معدن خاک نسوز استقلال آباده با اعلام این خبر به آباده نما گفت: مهندس فدایی که به دلیل مشکلات شخصی در ماه های اخیر بارها درخواست خاتمه خدمت در معدن را اعلام نموده بود، در آخرین جلسه هیات مدیره معدن، با درخواست وی موافقت شد.
مهدی رهنما در ادامه گفت: برای مدیریت معدن استقلال طی چند روز آینده تا انتخاب مدیرعامل جدید، موقتا تیمور شیرازی، مدیر امور مالی شرکت، به عنوان سرپرست انتخاب شده است.
وی همچنین از زحمات مهندس فدایی در دوران تصدی پست مدیرعاملی شرکت استقلال، تقدیر و تشکر نمود.
رئیس هیات مدیره معدن استقلال چندی پیش در مصاحبه با رسانه ها خبر از درخواست استعفای فدایی داده و قبول استعفای وی از سوی هیات مدیره را تعیین و معرفی مدیر عامل جدید ذکر کرده بود.
لازم به یادآوری است، مطابق قانون تجارت در شرکت های سهامی عام، هیچ جایگاه و سمتی به جای مدیرعامل پیش بینی نشده است و انتخاب سرپرست از سوی هیات مدیره در نوع خود جالب است.