وقتی شهرداری زیباسازی می کند اما «وندال»ها تخریب می کنند
شبکه اطلاع رسانی نوآک : با پیشنهاد اعضای خانواده تصمیم گرفتیم که عصر روز جمعه به یکی از بوستان های شهر برویم. ورودی بوستان نسبتاً شلوغ بود و تعدادی دست فروش جلوی در ورودی بساط کرده بودند. با گذر از دست فروش ها داخل پارک می شویم. در حال قدم زدن در داخل بوستان ناگهان صدایی شدید و ناهنجار توجهمان را جلب می کند چند جوان موتورسوار با عبور از مانع زنجیر شده وارد پارک شدند و بدون توجه به تذکر مردم از میان چمن ها و گل ها گذشتند و آن ها را لگدکوب کردند و یک نفر از آن ها هم با انداختن ته سیگارش به درون یکی از سطل های زباله باعث آتش گرفتن محتویات داخل آن شد و بوی نامطبوعی را راه انداخت این نمایش خودنمایی چند دقیقه طول کشید و آن ها پس از بر هم زدن آرامش خانواده ها از انتهای پارک خارج شدند. ما هم به راهمان ادامه دادیم. چند قدمی از این صحنه دور نشده بودیم که چشمم به باجه تلفن عمومی و چند نوجوان که با سر و صدای بلند مشغول صحبت کردن بودند افتاد و یکی از آن ها پس از پایان تماس تلفنی، گوشی را شبیه پاندول ساعت در هوا رها کرد و در اثر برخورد گوشی با شیشه باجه، شکست و جوان هم بی خیال و بدون توجه نسبت به کاری که انجام داده بود از صحنه دور شد.
با دیدن این صحنه ها، این سوال در ذهنم خطور می کند که آیا خسارت زدن به اموال عمومی، این روزها برای برخی از جوانان و افراد به یک سرگرمی تبدیل شده است؟
شهرداری آباده نیز که از ابتدای شروع دوره چهارم شورای شهر ، فعالیت زیباسازی شهرستان را به نحو جدی تری آغاز کرده است همچنان با مشکل بزرگی بنام «وندال» رو به رو هستند.
یک استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: وندال ها به گروه های متفاوتی تعلق دارند و با انگیزه های گوناگون دست به این کار می زنند به عنوان مثال برخی از آن ها با هدف انتقام جویی درصدد تخریب اموال عمومی هستند گروهی برای تفریح و تفنن و تخلیه هیجان این کار را انجام می دهند و افرادی نیز با رفتارهای خشن و خصمانه می خواهند توجه دیگران راجلب کنند.
خواجه پور در مورد نمونه های وندالیسم می گوید: آسیب رساندن به باجه های تلفن عمومی و دستگاه های خودپرداز، تخریب ایستگاه های اتوبوس، پاره کردن صندلی اتوبوس ، نوشتن یادگاری بر روی درختان، شکستن درختان و کندن گل ها و… همگی مظاهری از رفتار وندالیست هاست.
در نهایت آن چه بروز می کند و منجربه تخریب اموال عمومی می شود یک هیجان روحی به صورت عصبانیت، خودنمایی و پرخاشگری است که می تواند ریشه در اختلالات شخصیتی، ناهنجاری های اجتماعی، کمبودهاو احساس اجحاف و درماندگی داشته باشد.
در هر صورت رفتار این افراد گرچه بیانگر نوعی اختلال شخصیتی است ولی بروز و ظهورآن نیازمند زمینه ای است که تک تک افراد جامعه اعم از مسئولین و مردم در فراهم آوردن آن نقش دارند و وجود قوانین بازدارنده با ضمانت اجرایی بالا، نظام تربیتی کارآمد، نهادینه کردن حس مسئولیت پذیری و تعلق نسبت به اموال عمومی می تواند در کاهش پدیده وندالیسم موثر باشد.
خبرگزاری نوآک(شبکه اطلاع رسانی نوآک)