سفارش تبلیغ
صبا ویژن

12 سوال و جواب کلیدی در دکوراسیون که باید بدانید

 

12 سوال و جواب کلیدی در دکوراسیون که باید بدانید

 

طراحان تقریبا شبیه روان‌شناسان هستند زیرا باید از چیزهایی در مورد شما آگاهی داشته باشند که تا حدی خصوصی است: نیازهای شما، علائق شما و چیزهایی که به آن‌ها علاقه‌ای ندارید، نحوه زندگی شما در خانه، و غیره.

 


کار با اهالی فن؛ خب شما تصمیم به بازسازی خانه خود گرفته‌اید و چون می‌دانید که برای این کار نیاز به کمک دارید، تصمیم گرفته‌اید که یک دکوراتور یا یک طراح داخلی را نیز استخدام کنید. در این وضعیت گام بعدی چیست؟
طراحان تقریبا شبیه روان‌شناسان هستند زیرا باید از چیزهایی در مورد شما آگاهی داشته باشند که تا حدی خصوصی است: نیازهای شما، علائق شما و چیزهایی که به آن‌ها علاقه‌ای ندارید، نحوه زندگی شما در خانه، و غیره. بنابراین هنگام بررسی نامزدهای طراحی خانه خود، مطمئن شوید که آن‌ها سوالات درستی از شما می‌پرسند. در این مطلب 12 سوال را مطرح می‌کنیم که یک طراح باید آن‌ها را با شما در میان بگذارد و در مورد آن‌ها با شما گفتگو کند. حتی اگر چنین سوالاتی از شما پرسیده نشود، شما باید این اطلاعات مهم را در اختیار طراح قرار دهید تا بتوانید با او رابطه‌ای سازنده ایجاد کنید.

شاید شما یک تصویر کلیشه‌ای از یک طراح متکبر در ذهن داشته باشید که وارد خانه شما می‌شود، به اطراف نگاهی می‌اندازد، و می‌گوید: «همه چیز باید از این خانه خارج شود.» باید بگویم که اکثر طراحان چنین کاری نمی‌کنند، اما اگر چنین فردی وارد خانه شما شد او را استخدام نکنید.
اولین سوالی که طراح بالقوه شما باید از شما بپرسد این است که: «عاشق چه چیزی در این خانه هستید؟» این سوال مهم است، زیرا باعث می‌شود تا او از نیازها و علائق شما آگاهی پیدا کند و سلائق خود را به شما تحمیل نکند.
برای مثال در این اتاق نشیمن بسیار جذاب بالا، احتمالا مالک به طراح گفته است که عاشق آن پیانوی بزرگ است چراکه پیانو نقطه کانونی فضا است. می‌توان دید که چگونه دیگر اجزای این اتاق مانند درهای سیاه و حاشیه کاناپه براساس پیانو طراحی شده‌اند.
سوال دوم شاید مشخص‌تر باشد: «از چه چیزی در این خانه بدتان می‌آید؟» این سوال به طراح کمک می‌کند تا سلیقه شما را بهتر بشناسد و بداند که چه چیزهایی باید تعویض شوند.
به یاد داشته باشید که ما اکنون در مورد سلائق شما حرف می‌زنیم، پس ممکن است چیزی که برای شما جذاب باشد برای دیگری جذاب نباشد. اما قرار است خانه شما بازسازی شود و به همین دلیل علائق و سلایق شما در اولویت قرار دارند. یک طراح خوب سعی نمی‌کند که نظر شما را عوض کند.
سوال سومی که طراح باید از شما بپرسد این است که: «به چه رنگ‌هایی علاقه دارید؟» برای مثال اگر عکس بالا اتاق نشیمن شما باشد، مشخص است که جواب شما به این سوال، رنگ‌های خنثی خنک بوده است.
واضح است که سوال چهارم این است: «از چه رنگ‌هایی بدتان می‌آید؟» اگر عکس بالا اتاق غذاخوری شما باشد، و شما عاشق این بوفه قدیمی باشید اما از رنگ نارنجی بدتان بیاید، رنگ بوفه باید تغییر کند.
سوال پنجم سوالی است که به فرایند طراحی جهت می‌دهد: «آیا چیزی وجود دارد یا چیزی دیده‌اید که بخواهید منبع الهام شما برای انتخاب رنگ‌های خانه باشد؟»
این منبع الهام می‌تواند یک نقاشی، یک عکس، یک صندلی با روکش‌هایی خاص، یک تکه لباس، یک دست ظرف، و مثل اتاق غذاخوری موجود در عکس بالا یک مجموعه گلدان آبی و سفید باشد. این گلدان‌ها منبع الهام طراحی این اتاق غذاخوری آبی و سفید بوده‌اند و به فرایند طراحی جهت داده‌اند.
سوال ششمی که طراح باید از شما بپرسد این است: «آیا ظاهر یا سبک خاصی وجود دارد که بخواهید آن را در خانه خود پیاده کنید؟» این سوال رویکرد زیبایی‌شناسانه شما را مشخص می‌کند که در عکس بالا جواب آن دفترهای کار فرانسوی است...
و در این عکس یک آشپزخانه مدرن و شیک و یک راه‌پله است.
وقتی مشغول فکر کردن به این سوالات هستید ممکن است با خود فکر کنید: «من واقعا مطمئن نیستم که به چه رنگ‌ و سبکی علاقه دارم؟ آیا راهی برای تشخیص این مسئله وجود دارد؟»
راهی که به نظر من در این مواقع سودمند می‌رسد ایجاد دو پوشه است. به سراغ سایت‌های طراحی داخلی بروید و دو پوشه در کامپیوتر خود ایجاد کنید: یکی عکس‌هایی از اتاق‌هایی که عاشق آن‌ها هستید و دیگری اتاق‌هایی که از آن‌ها بدتان می‌آید. هنگام انتخاب بیش از حد فکر نکنید و فقط به ندای درونی خود گوش کنید. (شما این کار را با مجلات دکوراسیون داخلی نیز می‌توانید انجام دهید.)
این دو پوشه را به طراح خود نشان دهید. این کار باعث می‌شود تا طراح به خوبی از علائق و سلائق شما آگاهی پیدا کند و خانه مورد نظر شما را خلق کند.
سوال مهم دیگری که طراح باید از شما بپرسد این است: «از این فضا چگونه استفاده می‌کنید؟» برای مثال، اگر فضای شما اتاق‌خواب اصلی خانه است، واضح است که برای خوابیدن از آن استفاده می‌شود. اما در این مورد تلویزیون عامل مهمی است. بنابراین، در این‌جا محل قرارگیری مبلمان، تکنولوژی، و فضاهای در دسترس نیز بسیار مهم هستند.
اگر فضای شما اتاق نشیمن است، آیا از آن فقط برای پذیرایی از مهمانان استفاده می‌کنید؟ 
یا علاوه بر پذیرایی از مهمانان، این فضا به عنوان محلی برای تماشای تلویزیون نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؟
حالا که صحبت از تلویزیون شد باید بگویم که سوال هشتم به آن مربوط است:‌ «صندلی که از آن برای تماشای تلویزیون استفاده می‌کنید چقدر مهم است؟» شاید قرار گرفتن این سوال در بین 12 سوال کمی عجیب به نظر برسد، اما تجربه به من نشان داده است که این صندلی در طراحی نقش مهمی بازی می‌کند. اگر این صندلی برای شما مهم نیست، این سوال هم فاقد اهمیت می‌شود، اما اگر مهم است، آن‌گاه دیگر اجزای این فضا تابعی از تلویزیون و صندلی‌های اطراف آن می‌شوند.
برای مثال در این اتاق نشیمن، صندلی‌های تماشای تلویزیون بسیار مهم بوده‌اند و به همین دلیل مبلمان بسیار راحتی برای این فضا انتخاب شده است.
یک سوال مرتبط اما جداگانه سوال نهم است: «آیا نیاز خاصی وجود دارد که باید آن را در نظر گرفت؟» این سوال مربوط به چیزهایی مانند نیازهای افراد سالخورده مانند یک صندلی محکم است که نشستن و پاشدن از آن ساده باشد. این سوال هم‌چنین مرتبط با افرادی است که به موادی خاص آلرژی دارند.
برای مثال در این اتاق کودک، یک کفپوش لمینیت‌شده و درهای عریض دسترسی ساده به صندلی چرخ‌دار را ساده کرده‌اند.
سوال دهم به زمان‌بندی مربوط است: «آیا فرایند بازسازی و طراحی را می‌خواهید یک‌باره انجام دهید و یا در چند مرحله؟» اگر فرایند کار گام‌به‌گام و مرحله به مرحله پیش رود، طراح قادر خواهد بود که به شما بگوید که چه چیزهایی را در ابتدای کار باید بخرید و چه چیزهای را در مراحل بعد. اما این شیوه کار باعث می‌شود که فضای شما از همان ابتدا غیر قابل استفاده شود.
برای مثال در این سالن بسیار بزرگ، مرحله اول کار خرید دو کاناپه و میز پذیرایی و مرحله دوم خرید صندلی‌های پوستی و میز غذاخوری بوده است.
سوال یازدهم حتما باید پرسیده شود حتی اگر شما را کمی معذب کند: «بودجه شما چقدر است؟» مشخص نبودن پروژه باعث ایجاد نارضایتی در شما درحین پیشرفت پروژه می‌شود. روشن بودن بودجه شما برای طراحی خانه باعث می‌شود که طراح شما درک روشنی از فرایند کار خود پیدا کند و بتواند به بهترین نتیجه با توجه به بودجه شما دست یابد.
شاید بخواهید اتاق غذاخوری شما شبیه اتاق غذاخوری موجود در عکس بالا شود؟ ‌آیا بودجه شما 1000 دلار است یا 10000 دلار؟ خجالت نکشید؛ فقط عدد را به طراح بگویید.
حال نوبت شماست که از طراح سوال بپرسید.   
از طراح خود بپرسید: «آیا برای رسیدن به چنین طرحی بودجه من عاقلانه و منطقی است؟»
یک طراح خوب با شما صریح و بی‌پرده سخن می‌گوید. پاسخ می‌تواند این جمله باشد: «البته، برای انجام چنین پروژه‌ای بودجه شما مناسب است.» یا «برای شروع این پول کم است، شاید مجبور باشید همین مبلغ را برای مرحله دوم کار درنظر بگیرید.» یا حتی «شاید دوباره باید به مرحله طراحی بازگردیم، چون توقع شما با بودجه‌ای که در نظر دارید همخوانی ندارد.»
شاید از چیزی که می‌شنوید ناامید شوید، اما بهتر از این است که در پایان کار کل حساب بانکی شما خالی شود و کمی هم به دوستان مقروض شوید.
اگر بودجه شما با رویاهایتان همخوانی نداشته باشد، معمولا طراح می‌تواند پیشنهادات خوبی به شما بدهد و یا شاید لازم شود برای رسیدن به هدف نهایی از فضای دیگری از خانه شروع کنید. برای مثال، طراح شما ممکن است پیشنهاد کند که بودجه شما برای اینکه ظاهر اتاق نشیمن با اضافه کردن یک فرش، یک صندلی جدید، و چند تابلوی نقاشی کامل شود کافی است. این بودجه برای طراحی اتاق نشیمن کافی است و می‌توانید بعدا سراغ اتاق غذاخوری بروید.
خواه پروژه شما کوچک باشد خواه بزرگ، طراح داخلی به شما کمک می‌کند تا به هدف نهایی خود برسید و دچار اشتباهات مالی در فرایند کار نشوید. اما مطمئن شوید که طراح سوالات درستی از شما پرسیده است. در چنین حالتی موفقیت پروژه شما تضمین می‌شود و شما از نتیجه کار راضی خواهید بود.



منبع : چیدانه






تاریخ : یکشنبه 93/6/9 | 7:59 صبح | نویسنده : راز شهر | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • جامعه مجازی ممو
  • قالب وبلاگ

    کد لوگو حمایت از تیم پرسپولیس