رتبههای برتر،کلاس کنکور نرفتهاند
19نفر برتراین 5گروه شامل 5نفر اول در هر یک از رشتههای ریاضی، تجربی، انسانی و 2نفر برتر در هریک از رشتههای زبان و هنر در گفتوگو با همشهری تأکید کردند بدون شرکت در کلاسهای آموزش کنکور و تست زنی به این موفقیت رسیدهاند.
از مجموع این 19نفر 4نفر در مدارس دولتی عادی، 9نفر در مدارس دولتی خاص(استعدادهای درخشان) و 6نفر نیز در مدارس غیردولتی تحصیل کردهاند. بیشتر این دانشآموزان با بودجههای حداقلی که صرف خرید کتابهای کمک درسی شده و بدون تحمیل هزینههای بالا به خانوادهها موفق به قرار گرفتن در فهرست 20نفر برتر کنکور93 شدهاند.
بررسی اجمالی وضعیت رتبههای برتر کنکور امسال در گروههای آزمایشی پنجگانه نشان میدهد تبلیغات مؤسسات کنکور هیاهو برای هیچ است. با این حال هیچ بعید نیست این مؤسسات که با تبلیغات گسترده خود را تنها کلید بازکردن قفل کنکور معرفی میکنند، با تلاش برای ارتباط با این افراد، از نام آنها برای خود نانی فراهم کنند.
برخی مؤسسات مانند سالهای گذشته با ارائه پیشنهادهای اغواکننده سخت بهدنبال نفرات برتر هستند تا به نوعی بگویند آنها با بهرهگیری از کلاسها یا امکانات این مؤسسات توانستهاند در کنکور به جایگاه بلندی دست یابند.
اما یاسمن سعیدی، نفر اول گروه آزمایشی ریاضی و فنی از تهران که در یک دبیرستان غیردولتی درس خوانده است به همشهری میگوید: در کلاسهای کنکور هیچ مؤسسهای شرکت نکردهام، تلاش خودم، زحمات کادر آموزشی مدرسه و مشاوره و برنامهریزی پدرم در موفقیتم نقش اساسی داشتهاند. او تنها برخی کتابهای کمک آموزشی و تست را تهیه و مطالعه کرده و مهمترین عامل موفقیت را پشتکار و تلاش خودش میداند.
سیدشایان پورمیربابایی، نفر اول گروه آزمایشی تجربی از دبیرستان استعدادهای درخشان شهید بهشتی لنگرود، در اینباره به همشهری میگوید: آموزش معلمان مدرسه در موفقیت من بسیار مؤثر بوده است. از کتابهای کمک درسی و ترکیبی استفاده کردم ولی هرگز پایم به مؤسسات کنکور باز نشده است.
مهسان صمدی، رتبه 5گروه آزمایشی علوم تجربی، دانشآموز دبیرستان فرزانگان امین اصفهان میگوید فقط در آزمونهای تستی مدرسه شرکت کرده و هیچ مؤسسه کنکور نرفته و بسیاری از کتابهای کنکور را نیز از کتابخانه مدرسه به امانت گرفته و در مجموع 600هزار تومان برای آزمونها هزینه کرده است.
نگین یغمایی، نفر دوم گروه آزمایشی ریاضی و فنی نیز دانشآموز دبیرستان فرزانگان تهران است و در کلاسهای کنکور هیچ مؤسسهای هرگز حضور پیدا نکردهاست. او معلمانش را عامل اصلی موفقیتش معرفی میکند و میگوید: آموزش مدرسه بسیار مهم است و خودم نیز هدفم را شناسایی و برای رسیدن به آن برنامهریزی کرده بودم.
صدرا صفادوست، رتبه سوم گروه آزمایشی ریاضی و فنی، دانشآموز مدرسه استعدادهای درخشان شهید مدنی تبریز است. او هم هرگز در کلاسهای کنکور آموزشگاههای کنکور شرکت نکرده و تنها حدود 600هزار تومان برای تهیه کتابهای تست کنکور هزینه کرده است.
شایان نیککار، رتبه چهارم گروه آزمایشی ریاضی و فنی، دانشآموز دبیرستان استعدادهای درخشان شهید اژهای اصفهان است و به جای شرکت در کلاسهای کنکور، از کتابهای کمک درسی استفاده کرده است.
صدیقه ذبیحی، رتبه دوم گروه آزمایشی علوم انسانی که دانشآموز دبیرستان هیأت امنایی بوعلی، منطقه یک تهران است، میگوید: در کلاسهای کنکور هیچ مؤسسهای شرکت نکردهام، تلاشهای خودم، معلمان و خانوادهام موجب کسب این رتبه شده است.
علی ولایی، رتبه اول گروه آزمایشی علوم انسانی که دانشآموز یکی از مدارس غیردولتی تهران است میگوید که کلاس کنکور نرفته و با آموزشهایی که معلمان در مدرسه ارائه کردهاند و همت خودش موفق به کسب این رتبه شده است. آناهیتا نجفی، نفر دوم گروه آزمایشی علوم تجربی دانشآموز دبیرستان فرزانگان رشت است، در کلاسهای کنکور شرکت نکرده و معلمانش را مهمترین عامل موفقیتش معرفی میکند.
همشهری آنلاین