سفارش تبلیغ
صبا ویژن

15 لباس پاییزی که باید هر خانمی در کمدش داشته باشد

15 لباس پاییزی که باید هر خانمی در کمدش داشته باشد
این کت‌ها نه تنها شما را گرم می‌کنند بلکه یک پوشش مناسب برای پاییز امسال محسوب می‌شوند.

 

لباس‌های زیبا
این شلوار تنگ، کشی و مخملی است ولی جلوه‌ی آن‌ خیلی خوب است. آن‌ را با یک بلوز به انتخاب خودتان و با بلندی دلخواه هماهنگ کنید که چاپی هماهنگ با این شلوار داشته‌باشد و زمینه‌ی آن نیز ترجیحا تیره باشد.
 
کت های پاییزی
این کت‌ها نه تنها شما را گرم می‌کنند بلکه یک پوشش مناسب برای پاییز امسال محسوب می‌شوند. این کت با اندکی پشم تزئینی که در قسمت کمر هم تنگ است به نظر انتخاب مناسبی برای پاییز می‌آید.
 
شما عاشق این کفش‌ها خواهید شد
این کفشها باعث می‌شوند که ظاهر شما دلفریب به نظر برسد. دکمه‌های رنگی روی این کفش‌ها باعث شده آن‌ها متفاوت به نظر برسند. شما می‌توانید آن‌ها را با جین تنگ و یا یک دامن کوتاه بپوشید و تاثیر آن‌ها را ببینید. پاشنه‌ی طوسی روشن این کفش‌های جیر باعث می‌شود که بلندتر به نظر برسند.
 
درخشنده به نظر برسید
یکی از این گردن‌بندهای طلایی زیبا را با یکی از لباس‌های خود استفاده کنید تا به جذابیت آن بیافزایید.
ظاهر غیرمتعارف و براق این گردنبندها باعث می‌شود که تاثیر خوبی روی یک لباس ساده بگذارند.
از این النگوها هم می‌توانید متناسب با رنگ لباستان استفاده کنید.
 
کیف‌های بهتر
تعطیلات فقط مختص تابستان نیست! این کیف‌های تعطیلات فضای کافی را به شما می‌دهد تا از مدهای اجباری  فرار کنید. این کیف‌ها در رنگ‌های مختلف و متناسب با پوشش‌های متنوع پاییزی شما در دسترس هستند.
 لوازم جانبی 
یک شال سبک با رنگ‌های پاییزه می‌تواند هم شما را گرم نگه دارد و هم تیپ شما را بهتر کند.
یا این کلاه لبه‌دار هم‌زمان با گرم نگه داشتن سر شما می‌تواند جلوه‌ی خاصی به پوشش شما بدهد. 
 


تهیه و ترجمه : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
اختصاصی سیمرغ






تاریخ : یکشنبه 93/9/2 | 8:49 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

6 خطای شناختی که مانع ازدواج تان می شود

6 خطای شناختی که مانع ازدواج تان می شود
این خطاها و باور به آنها اثرات منفی زیادی در روابط افراد دارند؛ بخصوص در تصمیمگیری برای ازدواجشان.

 

خطاهای‌ شناختی به برخی باورهای غیرمنطقی گفته می‌شود که به صورت خودکار به ذهن افراد خطور می‌کنند و به مرور تبدیل به یک حکم کلی و قانون‌مانند می‌شوند. این خطاها و باور به آنها اثرات منفی زیادی در روابط افراد دارند؛ بخصوص در تصمیمگیری برای ازدواجشان.
تعمیم‌های افراطی
«هرگز»، «همیشه»، «هیچ وقت»، «همه» اگر این کلمات را در اتفاقات زندگیتان زیاد به کار می‌برید، به خودتان شک کنید. شاید شما هم یکی از افراطیون باشید. این دسته از افراد حقیقت‌های زندگیشان را خیلی پر رنگ‌تر از مقدار واقعی‌اش می‌بینند و این برایشان مشکل ساز می‌شود. مثلا اینکه دختری به آن‌ها جواب رد داد، نا‌امید می‌شوند و این موضوع را تعمیم می‌دهند به همه مورد‌های دیگر! یعنی با خودشان می‌گویند: «معلوم است دیگر همه به من جواب رد می‌دهند!»
فیلترینگ
تا به حال آدم‌هایی با زندگیِ پر قرارداد دیده‌اید؟ قراردادهای ذهنی که شاید خیلی اوقات مانع تصمیم گیری و انتخاب درستشان شود! این قرارداد‌ها‌‌ همان باید و نباید‌ها و اعتقاداتی هستند که ممکن است درست و به جا نباشند اما در زندگی فرد چهارچوب‌های خاصی ایجاد می‌کنند که مانع حرکتشان می‌شود.
فردی که فیلترهای زیادی دارد، در واقع تحت تاثیر یک نکته منفی همه واقعیت را تاریک می‌بیند و دیدش به قضیه منفی است. مثلا دختری که قرارداد ذهنی‌اش این است که پسرهای تحصیل کرده فهمیده‌ترند، یک فیلترینگ بزرگ دارد و آن هم این است که اگر فردی با تحصیلات کم برای خواستگاری‌اش بیاید با یک دید منفی به او نگاه می‌کند و قضاوت‌هایش نادرست و نتیجه گیری غلط است. یا عقاید عجیبی که صرفا بر اساس تجربیات قبلی شما رخ داده و ممکن است درست نباشد. مثلا مردان کوتاه قد خیانت می‌کنند، تکفرزند‌ها همیشه لوس هستند و...
ذهنخوانی
کم و بیش همه ما درگیرش هستیم. وقتی فکرهایی که به ذهن خودمان خطور می‌کند را به دیگران نسبت می‌دهیم در واقع‌‌ همان گمان بردن یا ذهنخوانی است. مثلا آقا پسری که می‌گوید: «از نگاهش فهمیدم که اصلا از من خوشش نیامد و فکر می‌کند من آدمِ بی‌عرضه‌ای هستم!» دچار ذهنخوانی است.
این تیپ افراد انگار دوست دارند فکر دیگران را در مورد خودشان بخوانند، اما با دیدی منفی! فکرخوانی باعث می‌شود قبل از آنکه تعاملی میان شما و طرف مقابلتان شکل بگیرد رابطه از بین برود. ذهنخوانی بزرگ‌ترین دلیل اختلافات افراد و سوء تعبیر‌ها است. چون شما بر مبنای تصورات و تجربیات خودتان تصمیم می‌گیرید نه آنچه حقیقتا وجود دارد.
استدلال هیجانی
اگر بر اساس احساساتتان تصمیم می‌گیرید و نمی‌توانید بر هیجاناتتان مدیریت داشته باشید و وقتی که باید نمی‌توانید احساساتتان را کنترل کنید، متاسفانه دچار خطای‌شناختی استدلال هیجانی هستید! یعنی استدلال می‌کنید اما بر اساس هیجاناتتان نه عقلتان!
این جور استدلال کردنتان، ببخشید، اما به دردِ خودتان می‌خورد! مثلا فرض بفرمایید دختری را که می‌داند طرف سن بالا می‌زند و تحصیلاتی هم ندارد و فقط یک شغل خوب دارد و به لحاظ خانوادگی تناسب هم ندارند ولی ته ماجرا می‌گوید: خب دوستش دارم و بله!
این بله گفتن‌ها مبارکی دارد؟! به این می‌گویند استدلال از نوع هیجانی‌اش! دختر خانم را فاز پولداری می‌گیرد و هیجانی می‌شود و می‌گوید بله! پشت این استدلال‌های هیجانی پشیمانی است.
متاسفانه خیلی از خطاهای‌شناختی به خاطر منفی‌نگری ما به زندگی و اتفاقاتی است که برایمان می‌افتد. مطمئنا با دیدی مثبت‌تر و باز‌تر برداشت‌های بهتری از اتفاقات زندگیمان خواهیم داشت و موانع ازدواج هم از سر راهمان برداشته می‌شود.
تفکر دوقطبی
این نوع تفکر را تفکر قطبی شده، سیاه و سفید و استدلال به شیوه همه یا هیچ نیز می‌نامند. در این شیوه فرد تمایل دارد واقعیات را به صورت مطلق تعبیر کند، در این حالت، او به هیچ وجه تعبیرهای بینابینی (خاکستری) را نمی‌پذیرد.
در ذهنیت اشخاصی با این طرز تلقی، امور به دو طبقه تقسیم می‌شود: خوب و بد، سیاه و سفید، ممکن یا غیر ممکن، مطلوب یا غیر مطلوب. مثلا ممکن است فرد معتقد باشد همسر آینده او باید در رشته تحصیلی مشابه خودش درس خوانده باشد در این صورت ازدواج بی‌ازدواج! یا اینکه فرد ممکن است عقیده داشته باشد اختلاف سنی در ازدواج باید بین 3 تا 5 سال باشد و بیشتر و کمتر از آن بی‌معنی است و نباید با فردی در آن رده سنی ازدواج کرد.
این طور آدم‌ها فکر می‌کنند اگر کسی کاملا خوب نباشد، حتما بد است. اگر کاملا خوشبخت نباشد، حتما بدبخت است و...
بزرگ نمایی و کوچک نمایی
در این فرایند شما ممکن است فرد یا وقایع اتفاق افتاده را بسیار کوچک و دست کم بگیرید یا اینکه بعضی از وقایع را بیش از حد بزرگ، جلوه دهید. ممکن است این خطای‌ شناختی در قضاوت کردن توانمندی‌های خودتان باشد یا همسر آینده‌تان.

به هر ترتیب، شما ممکن است در بزرگ دیدن یا کوچک دیدن خودتان یا او دچار اغراق شوید و این تفکر اغراق آمیز شما را از یک انتخاب واقعی و منصفانه دور کند.



منبع : خبرنو






تاریخ : یکشنبه 93/9/2 | 8:48 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

10 موردی که هر اتاق خوابی باید داشته باشد

10 موردی که هر اتاق خوابی باید داشته باشد
در این مقاله برخی موارد را نام برده ایم که علاوه بر زیبایی اتاق، به خواب راحت تر نیز کمک می کنند.

 

هر اتاق خوابی باید یک سری عناصر را در خود داشته باشد. برخی آیتم ها همانند تخت، وسایل خواب یا کمد که جزو موارد ضروری هستند. اما مواردی هستند که شاید خیلی ها در اتاق خواب نداشته باشند. یا اهمیتی به آن ندهند. به طور مثال، قالیچه یا توجه به طرحی که یک اتاق باید داشته باشد. در ادامه برخی موارد را نام برده ایم که علاوه بر زیبایی اتاق، به خواب راحت تر نیز کمک می کنند. 
1 -  قالیچه نرم و راحت
هیچ چیز بدتر از این نیست که صبح که از خواب بیدار می شوید و می خواهید از تخت پایین بیایید، پاها را روی زمین سرد و سفت بگذارید. به خودتان لطفی کنید و یک قالیچه یا فرش نرم و خوب برای پایین تخت بخرید. اگر نمی توانید فرش پهن کنید. قالیچه کوچکی در فضای باز اتاق و یک قالیچه کوچک تر برای پایین تخت پهن کنید. برای اینکه زیبایی اتاق خدشه‌دار نشود، حتما آنها را از یک خانواده یا یک رنگ انتخاب کنید. 
2 - طرح
کودکان نخستین کاری که برای خودشان انجام می دهند، این است که به آن هویت و تم خاصی می بخشند. به طور مثال، اگر پسربچه است، دوست دارد همه وسایل و دکور ماشینی یا فوتبالی باشد. اما بزرگ ترها خیلی به این مساله توجهی ندارند. البته در دکوراسیون اتاق بزرگ ترها، مسلما تم اتاق عروسکی یا بر مبنای فیلم و علاقه نیست. بلکه منظور این است که همه چیز با هم هماهنگی داشته باشند. به طور مثال، اگر طرح راه‌راه انتخاب کرده اید، در گوشه و کنار اتاق آن را رعایت کنید. روبالشتی، روتختی و حتی قالی یا پرده با این طرح یا با اشاره ای به این طرح انتخاب کنید. 
3 - تعداد بالش
اینکه چند بالش برای تخت کافی است، بیشتر به اندازه تخت بستگی دارد. اما بین یک تا 6 بالش اصولا بهترین گزینه ها هستند. به طور مثال، برای تخت های دونفره بین چهار تا عدد بالش با اندازه های مختلف به زیبایی بیشتر اتاق نیز کمک می کند. 
4 - فضایی برای نشستن
این اتاقی که در تصویر می بینید را هنرمندی به نام «روبرت پاسال» طراحی کرده است. البته این اتاق خواب بسیار بزرگ است و به جای یک مکان، چندین جای مختلف برای نشستن دارد. این فضاها که اصولا کاناپه یا صندلی راحتی نیاز دارند، برای مطالعه بسیار خوب هستند. حتی برای حرف زدن با همسر پیش از خواب یا چک کردن ایمیل ها هم گزینه های مناسبی هستند. اگر اتاق خواب فضای لازم برای قرار دادن صندلی یا مبل دارد، حتما این آیتم را به آن اضافه کنید.
5 - دوری از فناوری
نام اتاق خواب روی آن است. اتاقِ خواب و استراحت. شاید خیلی از افراد در اتاق خواب های خود تلویزیون، کامپیوتر و ... داشته باشند. اما به عقیده طراحی به نام «اورلین گالت» بهتر است وسایل الکترونیک را در اتاق خواب قرار ندهید. این وسایل موجب می شوند تا دیرتر از زمان مناسب بخوابید. یا حتی ممکن است موجب بدخوابی شما بشوند. 
6 - مجموعه ای از علاقه مندی ها
بخشی از اتاق خود را به وسایل مورد علاقه خود اختصاص دهید. لازم نیست مجموعه بزرگ یا ویژه ای داشته باشید. عناصری که برایتان جذابیت دارد را در گوشه ای از کتابخانه یا روی میز بگذارید. این موجب می شود تا حس بهتری در اتاق داشته باشید. 
7 - پاتختی
پاتختی  فقط برای کشوهایش اهمیت ندارد. می توانید از سطح رویی آن برای زیباسازی اطراف تخت نیز بهره بگیرید. چراغ خواب کوچک اما شیک، یک گلدان گل کوچک، یک لیوان آب و چند کتاب در کنار هم روی پاتختی یک فضای دکوری ساده، کوچک و زیبا می سازند. البته این آیتم ها را می توانید بر اساس علاقه مندی های خود تغییر دهید. 
8 -  خوشخوابِ باکیفیت
شاید در اتاق خود همه وسایل ممکن را چیده باشید و هیچ کم و کسری هم نداشته باشد. اما اگر خوشخوابی که برای تخت انتخاب کرده اید، گزینه مناسبی نباشد، همه زحمت های شما هدر می رود. همان قدر که روتختی و پتو اهمیت دارند، خودِ تشک تخت نیز مهم است. برای داشتن خواب راحت، باید یک تشک نرم و راحت داشته باشید.
9 - قاب عکس
در اتاق خواب باید قاب عکس داشته باشید. اما نباید از عکس های خانوادگی استفاده کنید. عکس های خانوادگی برای اتاق نشیمن یا دیگر اتاق ها مناسب هستند. در اتاق خواب، آثار هنری، منظره یا طرح های مدرن  نصب کنید. عکس اعضای خانواده ممکن است شما را در خاطره ها غرق کند و نتوانید درست و به موقع بخوابید. 
10 - جاذبه بخشیدن

همه اتاق خواب ها به کمی جاذبه و گیرایی نیاز دارند. حتی روشن ترین اتاق نیز برای اینکه جذاب تر دیده شود، به کمی هیجان نیاز دارد. برای این منظور، می توانید از رنگ های تیره یا لوسترهای بزرگ و نمایش‌گونه یا حتی تاج تختی که بزرگ تر از اندازه معمولی است، استفاده کنید. البته درمیان همه این عناصر باید تعادل را برقرار کنید. 




منبع : زندگی ایده آل






تاریخ : یکشنبه 93/9/2 | 8:48 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

لیست من تغییر نکرد

درخشان: تعویض هایم جواب داد


حمید درخشان سرمربی پرسپولیس بعد از کسب اولین پیروزی بزرگ این فصل در نشست مطبوعاتی حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.


به گزارش خبرنگار "ورزش سه" از ورزشگاه آزادی درخشان گفت پرسپولیس در شرایطی گل خورده که مدافعان تیم حواسشان به بیرون بازی بوده است.

به اعتقاد من هر دو تیم بازی خوبی انجام دادند با توجه به احترامی که برای استقلال قائل هستم باید بگویم که در گل اول بی احتیاطی کردیم و همه توجه شان به بیرون زمین بودیم. مخصوصا دستورات تاکتیکی در نیمه دوم را به بازیکنان گفتم و بازی منطقی و روان بازی کردیم. روی اشتباه و بی تجربگی عالیشاه 10 نفره شدیم. بازیکنان با تمام وجود و با نظم بازی کردند.این برد را به بازیکنان تیمم تبریک می گویم.

تعویض هایم جواب داد

ما هفته گذشته تمرینات خوبی کردیم و در بازی های قبلی فرصت های که خلق کردیم از دست دادیم. وقتی از تیم بزرگی مثل استقلال عقب می افتد باید با تدابیری کار کردم. تعویض هایم مخصوصا طارمی جواب داد و کارهای تاکتیکی را انجام داد.

لیست من تغییر نکرد

چه کسی گفته لیست ما تغییر نکرد؟لیست ما تا قبل از بازی همین بوده و همان لیست در جلسه بوده و نمی شود که لیست من تغییر کند؟

کسی به من اولتیماتوم نداد

نه کسی به من اولتیماتوم داده و هیچ کس حرفی نزده. آرامشی که در تیم بود باعث شد موفق شویم. هنوز کار داریم تا با تقویت تیم بهتر کار کنیم.

دنبال رکورد نیستم

من به دنبال رکورد نیستم و می خواهیم موفق شویم. من 3 ساعت قبل از تمرین می آیم و 3 ساعت بعد از تمرین می روم و هدفم فقط موفقیت تیم است.

تیم من روی یک نفر نمی چرخد

دیشب از آقای خانبان خواستم که برای بازیکنان ما صحبت کند تا از لحاظ روانی تیم آماده شود. تیم من روی یک مهره نمی چرخد و پیام هم یکی از آن بازیکنان است که برای تیم زحمت می کشد و همه بازیکنان در جای خودشان ستاره هستند.

سانتر هم قسمتی از فوتبال است

سانتر هم قسمتی از فوتبال است. اگر تمرینات ما را ببینید که می خواهیم گل بزنیم و از کناره ها می خواهیم ارسال داشته باشیم. گل اول ارسال بود و در تمرینات روی این مسائل کار کردیم و توانستیم گل بزنیم.در فوتبال خیلی فرصت بوجود می آید و قرار نیست همه فرصت ها گل نشود و بید تمرین کنیم تا از موقعیت ها استفاده کنیم.





تاریخ : یکشنبه 93/9/2 | 8:45 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

قلعه ژنرال فتح شد

طلسم قلعه نویی شکست


طلسم بی شکستی قلعه نویی پس از 11 سال اخیر برابر پرسپولیس شکست.


به گزارش "ورزش سه"، قلعه نویی در سال های 82 تا 84، در 6 بازی به عنوان سرمربی استقلال صاحب 3 برد و سه مساوی برابر پرسپولیس شد، او در سال 86 به عنوان سرمربی مس، هفتمین بازی بی شکست را تجربه کرد.

قلعه نویی در سال 78، در 2 بازی رفت و برگشت هم با پرسپولیس مساوی کرد تا تعداد بازی های بی شکست به 9 برسد، 4 بازی بی شکست به عنوان سرمربی سپاهان تعداد بازی های مورد اشاره را به 13 بازی رساند، 2 بازی بی شکست دیگر در تراکتورسازی و 4 بازی بی شکست بعد از بازگشت به استقلال تعداد بازی های بی شکست قلعه نویی را به 19 رساند تا بعد از شکست در بازی دیروز رکورد قلعه نویی را یک مرد بی شکست دیگر شکست.

حمید درخشان که او هم در 5 بازی برابر استقلال به عنوان عضو کادر فنی شکست نخورده بود باز هم در این بازی بی شکست ماند تا رکورد قلعه نویی روی عدد 19 برای همیشه به پایان برساند.





تاریخ : یکشنبه 93/9/2 | 8:44 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

ایرانی ها عاشق اسم های عجیب و جدید

اسم, اسم ایرانی, انتخاب اسم

این روزها بعضی از والدین ترجیح شان این است که اسم بچه شان را یک نام خاص بگذارند. برای همین سازمان ثبت احوال پر شده از اسامی که شبیه هیچ اسم دیگری نیستند.

 

انستیاژ، تامارا، اسپاندا، راتاناز، نیلفام، نوشیکا، ریونیز. کنار هم گرفتن این واژه بیشتر آدم را یاد منوی یک رستوران فرنگی می اندازد تا کتاب راهنمای نامگذاری ثبت احوال، اما اگر دوروبرتان نوزادی قرار است به منصه ظهور برسد!

 

که پدر و مادر کمی متفاوتی هم دارد، حتما به اسم های سخت تر از اینها هم برخواهید خورد. اسم هایی که برای انتخاب شدن باید از فیلترهای زیادی بگذرند که مهمترینشان متواتر بودن است؛ یعنی قبلا سابقه ای برای این اسم در ثبت احوال وجود داشته باشد و بعد هم طی مراحل دیگر؛ البته پدر و مادرانی که متفاوت فکر می کنند یا دوست دارند اینگونه به نظر می رسند، همه اینها را به ان می خرند تا بچه شان یک اسم «خاص» داشته باشد.

 

اسمی که خیلی از ما بعد از شنیدنشان کمی چشمانمان را تنگ و گردنمان را کج می کنیم و می پرسیم: «خب حالا این یعنی چی؟» اسدالله پارسامهر، مولف کتاب فرهنگ نام و نام گزینی ومسئول نام و سجلی ثبت احوال کارشناسی است که در طول این گزارش ما را همراهی کرد و هر جایی که نیاز داشتیم، توضیح داد و نگذاشت که کارمان لنگ بماند.

 

ژابیز؟ کدام ژابیز؟
برخلاف دهه های قبل که مردمبرای نامذگاری نوزادان اکثرا به دنبال نام های «متداول» بودند، در سال های اخیر به دنبال نام هایی «متمایز» هستند.

 

مثلا اگر در دهه 70 امیر علی ها وکورش ها زیاد بودند و در دهه 80 پارساها و ایلیاها، در این سال ها نوبت به پادرا و هیراد و رشان و ... رسیده است. ظهور این جریان در سال های اخیر موجب شده که مردم در نامگذاری به دنبال واژه های جدید باشند، واژه هایی که قبلا خیلی مورد استفاده قرار نمی گرفته و به دلایلی بخشی از والدین علاقه دارند که از این اسامی برای فرزندانشان استفاده کنند. این نوع نام ها را در سازمان ثبت احوال اسم های نو پدید می گویند که از چند منبع وارد پروسه نامگذاری شده اند.

 

اسم, اسم ایرانی, انتخاب اسم

 

شبنمی از جنگل شمال، ایرانی
خب علاقه است دیگر. بعضی وقت ها ماجرا آنقدر کشش دارد که دو فرد از فرهنگ های مختلف با هم ازدواج می کنند و همینطور می شود که اسمی از فرهنگی به فرهنگ دیگر منتقل می شود.

 

یا حتی بعضی وقت ها یک زوج تهرانی آنقدر دوست و رفیق این ور و آن ور دارندکه مثلا نهایتا با هزار جور پرس و جو انتخابشان این می شودکه اسم بچه شان را از فرهنگ کردی یا ترکی یا لری انتخاب کنند. برای همین بعضی نام ها که از قومیت ها و گویش های منطقه ای وارد سطح ملی می شودو جزو گزینه های انتخابی قوم های دیگر قرار می گیرد، مثل هیوا که از زبان کردی آمده، این اسم در خود کردستان اکثرا به عنوان اسم دخترانه استفاده می شود اما در دیگر جاها به عنوان اسم پسر هم استفاده می شود یا مثلا تیامبه معنی چشم هایم که از زبان لری وارد شده یا مانلی، رایکا و ریکا در زبان مازندرانی و یا گیلوا یا گیلدا در گویش گیلکی.

 

این گروه از نام ها یک زیرمجموعه دیگر هم دارند، نام های دو رگه ای که نیمی از آن از یک منطقه ونیم دیگر از منطقه ای دیگر انتخاب شده. این جور ترکیب ها اکثرا به صورت ترکی – فارسی ساخته می شوند مانند آیلار، آتاشا.

 

آقای پارسامهر زیاد شدن نام های قومیتی را اینگونه توجیه می کند: «اینگونه نام ها به دلیل ویژگی هایی که دارند، مثل تلفظ و آهنگ زیبا با معنای قشنگ و شادابی و طراوتی که با خود دارند، مورد استقبال بقیه اقوام قرار می گیرند.»

 

یاس + من + گول + ا
گروه دیگری از نام های تازه به دوران رسیده، نام هایی است که توسط مردم ساخته می شود؛ یعنی اینکه اینها یا نام هایی هستندکه به صورت ترکیب جدید پیشنهادی از دو نام مستقل توسط والدین پیشنهاد می شود و یا نام ها از ترکیب چند تک واژه و واژه هایی که به تنهایی به عنوان نام استفاده نمی شوند ساخته می شوند.

 

ترکیب اسم هایی که نام می برد بامزه هستند: «در اکثر نامگذاری های نوع اول از الگوی مذهبی – غیرمذهبی پیروی می شود؛ مانند امیر آرشام، محمد آریا، یاسمین زهرا و ... اما نمونه های دیگری هم وجود دارد که از این الگو پیروی نمی کنند، مانند یاس باران.

 

این نوع ترکیبات هم ظاهر جدیدی را به واژه می بخشد و هم به آن ترفیع معنایی می دهد. یعنی بار معنایی و بار عاطفی واژه را از جهت مثبت بالا می برد چون بعضی واژه ها ممکن است به تنهایی ویژگی خاصی نداشته باشندولی وقتی در ترکیب با یک واژه دیگر استفاده می شوند زیباتر جلوه می کنند و ترکیبات این دو واژه نام متفاوت و متمایز از دیگر نام ها را در اختیار ما قرار می دهد.

 

حالا البته همه ماجرا هم به این سادگی ها نیست. مثلا شما فکر کنید برای دختر یا خواهرتان یا هر کسی اسمی به نام «زیبا مهر» انتخاب می کنید. تحلیل لغوی این ماجرا در ثبت احوال این می شود: «یکسری از نام ها از تلفیق چند جزء واژگانی تشکیل شده اند که معنای خوبی دارند، مثل زیبامهر که می شود هم آن را به صورت ترکیب دو واژه زیبا + مهر (عاطفه زیبا داشتن) در نظر گرفت و هم ترکیب واژه های زی + با + مهر (با مهربانی زندگی کن) و ...» ضمن اینکه کشفیات ما نشان می دهد آمار نامگذاری فرزندان از طریق یکسری از این واژه های نو ساخته به شدت دارد بالا می رود.

 

یکی اش همین «مهری ماه» که احتمالا شما را هم مثل ما یاد یک چیزهایی می اندازد. «نیلفام» و یا «هویار» که هم معنای زیبایی دارند و هم خوش آوا هستند، از نوع واژه های نوساخته هستند که این روزها کلی طرفدار پیدا کرده اند.

 

خسرو کجا بود دیگه؟
پارسامهر برای جریان نامگذاری در ایران چهار سطح قائل است. نام های دینی و مذهبی – نام های ایرانی و ملی – نام های قومی و منطقه ای – نام های خارجی و فرنگی: «چندین سال است که این سطوح الگوی نامگذاری اکثریت مردم بوده است اما در حال حاضر و با توجه به وضعیتی که در فرهنگ نامگذاری ایرانی به وجود آمده، این سطوح در حال دگرگونی و جابجایی است؛ مثلا در آینده به احتمال زیاد نام های قومی و منطقه ای به سطح دو ارتقاء پیدا می کند و یا نام های ایرانی و ملی از گردونه نامگذاری خارج می شوند چون در یک زمانی هر یک از این نام ها مورد اقبال بوده ولی در حال حاضر، آن شادابی و تازگی را ندارد و به نوعی دِمده شده. مثل واژه خسرو و داریوش و رستم، که در دوره های قبل جزو انتخاب های پرطرفدار نامگذاری بوده اند اما در حال حاضر از اقبال کمتری برخوردارند.»

 

اسم, اسم ایرانی, انتخاب اسم

 

چرا باید بچه مان صاحب یک اسم درست و درمان باشد؟
اسمشو بذار عم قزی
1- برای اینکه بفهمیم چگونه باید یک نام درست درمان برای بچه انتخاب کنیم باید خیلی از نکات را در نظر بگیریم؛ اول از همه اینکه اسم انتخابی باید معنای خوبی داشته باشد، بعضی اسم ها هستند که در لغتنامه معنای خوبی دارند اما در واقعیت تصویر خوبی به ذهن متبادر نمی کنند و یا کژتابی دارند. اینگونه اسم ها موارد خوبی برای انتخاب نیستند چون والدین نمی توانند همه جا دنبال بچه راه بیفتند ومعنی واقعی اسم بچه شان را به همه اعلام کنند.

 

2- نکته بعدی اینکه نام انتخابی باید خوش آوا و گوشنواز باشد و بقیه برای تکرار کردنش زیاد به زحمت نیفتند. کسی که اسم نوزادش را هیژا می گذارد، حتما باید قبل از آن یک دوره آموزش زبان کُردی بگذراند تا بچه اش را درست تلفظ کند.

 

3- موقع انتخاب اسم به این مسئله دقت کنید که نام انتخابی در حالت عامیانه و کوتاه شده چه صورتی به خود می گیرد. گاهی اوقات یک اسم متناسب زیبا با کمی تغییر تبدیل به یک اسم نامتناسب با معنای بد می شود.

 

4- نکته دیگر اینکه به معنای اسم و نوع تلفظ آن در زبان های دیگر توجه کنید که اگر فردا، پس فردا کودکتان فرار مغزها شد، در کشورهای دیگر با مشکل مواجه نشود.

 

5- به این مسئله حتما دقیقا کنید که در طول تاریخ چه کسانی صاحب این نام بوده اند، به بهانه متفاوت بودن، اسم یک پادشاه ستمگر و عیاش را روی فرزندتان نگذارید.

 

6- و در آخر اینکه قرار نیست همه بچه هایی که به دنیا می آیند، آرتیست و آرت دوست باشند، جوری برای کودکتان اسم انتخاب کنیدکه اگر راننده کامیون یا جراح مغز و اعصاب شد. رویش بشود اسمش را بنویسد و زیرش را امضا کند.

منبع:همشهری جوان






تاریخ : شنبه 93/9/1 | 9:31 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

 

اخبار,اخبارسیاسی,صادق زیباکلام

 

اخبار سیاسی  -صادق زیباکلام . استاد دانشگاه تهران
 طلسم شکسته‌شد

به‌نظر می‌رسد طلسم وزارت‌علوم بعد از چهار‌دور رویارویی میان مجلس و دولت، سرانجام شکسته شد. دکتر محمد فرهادی که دیروز به‌عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شد حتی با استقبال برخی چهره‌های اصولگرا روبه‌رو شده است. با توجه به شواهد و قراین، بعید به‌نظر می‌رسد ایشان رای نیاورد.

در این میان آنچه جالب‌توجه است، تلاش رسانه‌های تندرو برای القای این موضوع است که معرفی مشارالیه نشانه عقب‌نشینی روحانی و تسلیم‌ شدن به جریان آنهاست. آنان اظهار می‌کنند که ما پیروز شدیم و روحانی را وادار ‌به عقب‌نشینی کردیم. آیا می‌توان گفت نتیجه‌گیری تندروها درست است و روحانی در برابر آنان کوتاه آمده و عقب‌نشینی کرده؟ در پاسخ باید گفت اعلان پیروزی تندروها و اینکه روحانی را وادار به عقب‌نشینی کرده‌اند، به نظر نمی‌رسد که خیلی نتیجه‌گیری واقع‌بینانه‌ای باشد.

 

نگاهی دقیق‌تر به عقبه سیاسی فرهادی، مبین آن است که او را خیلی نمی‌توان جدای از خط دانش‌آشتیانی، نیلی‌احمد‌آبادی، فرجی‌دانا و‌ حتی جعفر‌توفیقی و میلی‌منفرد دانست. او وزیر دولت میرحسین موسوی و خاتمی بوده‌ است؛ رییس دانشگاه تهران به‌درخواست شخص آقای هاشمی‌رفسنجانی می‌شود و درحال‌ حاضر هم با حکم آقای روحانی، رییس سازمان هلال‌احمر است. در واقع به‌دلیل نزدیکی وی به جناح چپ، اصلاح‌طلبان و به‌ویژه آقای هاشمی، فرهادی در تمام هشت‌سال مدیریت اصولگرایان کنار‌گذاشته‌شده بود. بنابراین تندروها نمی‌توانند ادعا کنند فرهادی با اصلاح‌طلبان نبوده است.

 

حتی می‌توان یک گام دیگر هم جلوتر آمده و این پرسش را مطرح کرد که اگر دکتر محمد فرهادی که همین هفته آینده به احتمال زیاد رای اعتماد را به دست خواهد آورد از ابتدا معرفی شده بود آیا همچنان با استقبال اصولگرایان روبه‌رو می‌شد؟ نزدیکی وی به اصلاح‌طلبان و نزدیکی بیشترش به آقای هاشمی‌رفسنجانی یقینا باعث موضع‌گیری بسیاری از اصولگرایان تندرو می‌شد و چه‌بسا مخالفت با وی، بسیار هم در مجلس رنگ جدی به‌خود می‌گرفت. اما روحانی ظاهرا تعقل به‌خرج داده و تلاش کرده با‌توجه به نگرانی‌هایی که از وضعیت مدیریت نظام آموزش عالی کشور دارد پس از بهانه‌جویی‌های ماه‌های اخیر، فردی را به مجلس معرفی کند که نتوان به‌آن ایرادی گرفت.

 

واقعیت این است که بر سر مسایل بنیادی، نحوه فعالیت و مدیریت دانشگاه‌ها، فرقی اساسی میان دکتر فرهادی و چهار‌نفر قبلی نیست و اساسا رییس‌جمهور قبلا ‌هم در حکم سرپرستی دکتر نجفی تاکید کرده بود، وزیر یا سرپرست، مجری سیاست‌های دولت یازدهم در دانشگاه‌هاست که همه می‌دانیم این سیاست‌ها کدامند. اینکه همه گزینه‌هایی که در این 16‌ماه، در راس وزارت علوم قرار داشتند با سیاست‌هایی که دولت دهم در دانشگاه‌ها به اجرا گذاشته بود موافقت نداشتند و حاضر نبودند دانشگاه‌ها همچنان در فضای چهارسال پیش از دولت یازدهم اداره شوند، فصل مشترک آنهاست.

 

دکتر فرهادی هم ایضا به هیچ روی با آن سیاست‌ها موافقتی ندارد. چهارنفر قبلی، اعتقاد جدی به درجه‌ای از فضای باز سیاسی در دانشگاه‌ها داشتند و معتقد نبودند که دانشجویان را به واسطه تحرکات سیاسی که طبیعت دانشگاه و سن دانشجویی است، باید روانه کمیته‌های انضباطی کرد. سوابق دکتر فرهادی هم نشان می‌دهد وی چنین اعتقادی ندارد. چهارنفر قبلی قایل به دخالت‌های گسترده از بیرون دانشگاه‌ها در امور آن نبودند و دکتر فرهادی هم به درجه‌ای از استقلال دانشگاه‌ها باور دارد.

 

آن چهارنفر اعتقادی به کنار‌گذاشتن اساتید منتقد نداشتند و دکتر فرهادی هم ندارد. به عبارت دیگر و به تعبیر علمای علم آمار، هیچ تفاوت معنا‌داری، فرهادی را از دانش آشتیانی و سه نفر دیگر جدا نمی‌کند. در عین حال اگر تندروها باز هم می‌خواهند به هوادارانشان و ایضا حامیان دولت بگویند که موفق شده‌اند اشکالی ندارد! بگذارید اینگونه بیندیشند. مهم اخذ رای‌اعتماد وزیر جدید پیشنهادی در هفته آینده و به‌سامان‌شدن امور نظام آموزش‌ عالی کشور است.


  اخبار سیاسی  - شرق






تاریخ : شنبه 93/9/1 | 9:23 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

پیش بینی هاشمی از عاقبت کار ظریف

 

اخبار,اخبارسیاسی,هاشمی رفسنجانی,ظریف


اخبا سیاسی  - پیش بینی هاشمی از عاقبت کار ظریف

 پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی نوشت : فرماندهان سنگر دیپلماسی پیروزی جاودانی را نصیب مردم ایران خواهند کرد .

آیت الله هاشمی رفسنجانی در همایش روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور پیش بینی کرد: فرماندهان سنگر دیپلماسی پیروزی جاودانی را نصیب مردم ایران خواهند کرد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، در گزیده سخنان مرداد ماه سالجاری ایشان آمده است:
 
چون مسؤولان اولیه انقلاب شناخت کافی از افراطیون داشتند، توانستند آنها را به مردم معرفی کنند و با رهبری مدبرانه امام(ره) خیلی زود از بلای افراطی گری ها عبور کردیم.
 
انتخابات 24 خرداد سال 92 نشانه ای از پیروزی خواست مردم است و باید مسیر رشد آگاهی مردم با جدیت دنبال شود و شرایط اعتلای همه جانبه اجتماعی فراهم گردد.
 
هنر دیپلماسی این است که مثل سال های پس از جنگ برای حقوق مردم بایستیم تا حق مردم ایران مورد تأیید قرار گرفته و ثبت گردد.
 
حمایت های رهبری و ملت از مسؤولین سیاست خارجی بهترین سرمایه برای مذاکره کنندگان است تا بتوانند حقوق ایران را در تاریخ ماندگار نمایند.
 
علی رغم برخی دشواری ها روزهای روشنی پیش روی ملت ایران است. همدلی مردم و مسؤولان و حمایت از سربازان و فرماندهان سنگر دیپلماسی پیروزی های جاودانی را نصیب مردم ایران نموده و خواهد کرد.
 
امیدوارم دولت یازدهم که برخاسته از خواست فرهیختگان و نخبگان و قاطبه ی مردم است، بر مشکلات فائق آید و شرایط و محیط اخلاقی هر چه بهتر در کشور فراهم شود.

 

 اخبار سیاسی  - پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی






تاریخ : شنبه 93/9/1 | 9:22 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

ده پل تاریخی در گوشه و کنار ایران

 

از دیرباز راه‌های بسیاری برای تردد مسافران و کاروان‌های تجاری وجود داشت که به واسطه موقعیت جغرافیایی و عوارض طبیعی در طول تاریخ صدها پل برای سهولت رفت و آمد مسافران روی رودها و دره‌ها ساخته شد که از برخی از آنها هنوز استفاده می‌شود و بسیاری از آنها نیز ویران شده است. در اینجا به معرفی ده پل تاریخی در گوشه و کنار این سرزمین باستانی می‌پردازیم.


پل جی

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

 این پل که مربوط به دوره ساسانیان و پیش از اسلام است در چهار کیلومتری شرق اصفهان و روی زاینده‌رود ساخته شده است. نوع ساخت این پل که در میان چشمه‌های آن قوس‌های زیبای کوچکی اجرا شده، هنوز کاملا سالم و پابرجا و قابل استفاده است. این پل را می‌توان قدیمی‌ترین پل ساخته شده روی زاینده‌رود نامید که بارها در طول تاریخ و بویژه در قرون اولیه اسلامی مورد تعمیر و مرمت قرار گرفته است. مصالح به کار رفته در این پل خشت و آجر و ساروج است و کارشناسان دلیل استقامت و ماندگاری آن را نیز همین موضوع می‌دانند.

طول این پل 105 متر و عرض آن پنج متر است که این امر سبب شده رفت و آمد مسافران و کاروان‌ها از روی آن به سادگی انجام شود. به گواه بسیاری از باستان شناسان دلیل اولیه ساخت این پل، استفاده از آن در لشکرکشی‌های نظامی بوده که بعدها مورد استفاده تجاری و... قرار گرفت. در دوران صدر اسلام این پل با نام پل حسین شناخته می‌شد و در نزدیکی آن تعداد زیادی آثار و ابنیه با شکوه ساخته شده بود.


پل دختر لرستان  

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

 این پل ابتدای جاده پلدختر خرم‌آباد و در ورودی شهر پلدختر قرار گرفته است. اکنون تنها دو طاق چشمه در طرفین منتهی‌الیه شرق و غرب باقی مانده‌اند که جاده آسفالته از زیر طاق چشمه شرقی عبور می‌کند و در منتهی‌الیه غرب نیز طاق چشمه‌اش ارتفاع کمی دارد. این دومین پلی است که در لرستان بنام «کر و دت» یا پل دختر مشهور است هرچند این بنا قرن چهار هجری قمری مورد مرمت و تجدید بنا قرار گرفته است، اما اصل آن بنا به احتمال زیاد مربوط به دوره ساسانی است.

جهت پل شرقی ـ غربی وطول آن 270 متر است و پایه‌های پهن و قطور آن از سنگ ساخته شده‌اند. امروزه تنها یک طاق از پل موجود است که جاده خرم‌آباد‌ ـ اندیمشک از زیر آن می‌گذرد. بلندای این طاق 18 متر از سطح آسفالت است و نزدیک به 30 متر از آب رودخانه ارتفاع دارد. عرض چشمه موجود 5/11 متر است. درباره وجهه تسمیه پل برخی آن را منتسب به ایزد بانو آناهیتا می‌دانند. بی‌تردید این پل اهمیت ویژه‌ای در ارتباط بین مناطق جنوب با غرب و مرکز و شمال داشته و علاوه بر اتصال لرستان و ایلام راه اصلی شاپوربه جندی‌شاپور شهر قدیمی خوزستان (دوره ساسانی) به شمار می‌رفته است.

اکنون پنج پایه ستون و ستون سالم باقی مانده و بقایای چهار پایه ستون تخریب شده نیز در محل عبور آب دیده می‌شود. در منتهی‌الیه غربی پل، ورودی شیبداری به سمت جاده قدیم تعبیه شده است و مسافران از طریق عبور از این پل امکان عبور از رودخانه و دره آن را پیدا می‌کردند. در منتهی‌الیه شرقی و در کنار طاق چشمه سالم، دو طاق نمای کوچگ به صورت L در کنار هم قرار گرفته و مسیر به گونه‌ای است که مسافران با استفاده از سطح شیبدار و برگشت آن از روی قوس اول به سمت پایین حرکت کرده و از زیر قوس دوم از پل خارج می‌شدند.


پل قافلانکوه

 پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

 مسافرانی که از زنجان به میانه سفر می‌کنند در مسیر خود و در 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر میانه با چشم‌انداز پلی بسیار زیبا روی رود قزل اوزن روبه‌رو خواهند شد که حدود 600 سال پیش و در دوران پیش از صفویان و مقارن با عصر تیموری ساخته شده است. البته برخی از باستان شناسان، شالوده اولیه این پل را هم مربوط به دوران ساسانیان می‌دانند.

این پل دارای یک دهانه بزرگ و دو دهانه جانبی کوچک در طرفین است. در طول تاریخ مسافران و جهانگردان بسیاری از این مسیر عبور کرده و به توصیف این پل زیبا پرداخته‌اند. یکی از مشهور‌ترین این افراد مادام دیولافواست که در دوره قاجاریه به ایران سفر کرد و کل مشاهدات سفر خود به ایران و عراق را در قالب سفرنامه‌ای زیبا به نگارش درآورد.

پروفسور پوپ در کتاب بررسی هنرهای ایران، تاریخ بنای پل را اواخر قرن ‌15 میلادی (قرن 10 هجری) دانسته و نام معمار آن را حاج عباس بن الحاج محمد بن العباس قزوینی‌ و نام حاکم وقت را محمد روان بن عثمان القزوینی نوشته است.

نکته تاسف‌بار در مورد این پل، تخریب عمدی آن به وسیله مواد منفجره در زمان حکومت پهلوی و توسط خرابکاران و متمردان محلی است که موجب شد بخش میانی این پل کاملا آسیب‌دیده و از بین برود، این پل به اندازه‌ای سالم و استوار باقی مانده است که اگر این اتفاق روی نمی‌داد، هنوز قابل استفاده بود. این موضوع سبب شد اهالی محل، این پل را با نام پل شکسته نیز خطاب کنند.


پل چالان چولان  

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

 پل چالان چولان در دشت سیلاخور در مسیر جاده قدیمی دورود به خوزستان و اصفهان روی رودخانه سزار در روستای گاراژ احداث شده است. ‌این پل در زمان صفوی و روی شالوده پلی از زمان ساسانی ساخته شده و ‌طول این پل 120 متر است که دارای شش طاق چشمه آجری است که پایه‌های آن تا ارتفاع یک متری از سنگ و بدنه از آجر ساخته شده است. اکنون این پل دارای شرایط مناسبی است. نکته قابل توجه تغییر نکردن عرض رودخانه است که هنوز آب از زیر تمام طاق چشمه‌های آن عبور می‌کند.

در دو طرف گذرگاه این پل دو دیواره آجری به ارتفاع 90 سانتی‌متر برای امنیت و ممانعت از سقوط عابران از روی پل ایجاد شده است. روی گذرگاه پل، جان پناه آجری در طرفین مسیر ایجاد شده که در بالا به شکل مثلثی و شیروانی ساخته شده است. تا چندی پیش عبور و مرور خودروها از روی این پل انجام می‌گرفت که امروزه با ساختن پلی جدید در کنار آن، مسیر حرکت ماشین‌ها تغییر کرده است. در پایه‌های پل و قسمتی که با آب تماس دارد، زائده‌های مثلثی شکلی ایجاد شده است که جریان عبور آب را تسهیل می‌کند. پل تاریخی چالان چولان در زلزله فروردین 85 خسارت دید که اکنون این بخش‌ها مرمت شده است.


پل لاتیدان 

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

 برای دیدن طویل‌ترین پل ایران باید به جنوب ایران و استان هرمزگان سفر کنید. در 50 کیلومتری غرب بندرعباس روی رود «کول» پلی بسیار بلند و طویل به طول 800 متر ساخته شده است که برای تجسم اندازه آن کافی است بدانید طول پل لاتیدان چیزی حدود سه برابر سی و سه پل اصفهان است.

متاسفانه امروزه بخش‌های زیادی از این پل تخریب شده و تنها 270 متر از سمت غرب و 150 متر از سمت شرقی این پل پا برجاست و 380 متر از بخش‌های میانی پل در طول زمان و به دلیل شدت سیلاب‌های فصلی این رود از بین رفته است و اگر برای مرمت و بازسازی آن اقدامی اساسی صورت نگیرد، شاید فرزندانمان فرصت دیدن این یادگار با شکوه را نداشته باشند.

عرض پل لاتیدان به دلیل طولانی بودن آن در بخش‌های مختلف متغیر است. یکی از اصلی‌ترین دلایل تخریب قسمت میانی پل، نبود امکان ساخت پی و شالوده محکم برای آن به دلیل شدت جریان آب رود است. مصالح به کار رفته در ساخت این پل سنگ‌های تراش نخورده و ناهمگون است که توسط ملاط به یکدیگر متصل شده‌اند.


پل کهنه کرمانشاه 

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

  پل کهنه کرمانشاه در شرق کرمانشاه کنونی روی رودخانه قره‌سو قرار دارد. این پل از روزگار کهن نقشی مهم در ارتباط میان ایران و بین‌النهرین و عراق امروزی داشته و تقریبا بیشتر کاروان‌هایی که به قصد شهرهای کربلا، نجف، کاظمین، سامرا و سایر شهرهای عراق از ایران سفر می‌کردند، ناگزیر به عبور از این پل بودند. امروزه بعد از گذشت صدها سال از ساخت این پل هنوز به اندازه‌ای قدرتمند باقی مانده که از آن برای عبور و مرور خودروها و کامیون‌های حمل آجر که محصولات کوره‌های آجرپزی اطراف پل را به سایر نقاط حمل می‌کنند، استفاده می‌شود.

تاریخ ساخت پل مربوط به دوره صفوی است البته در کتاب معماری ایران یوسف کیانی این پل را ساسانی ـ سلجوقی معرفی کرده و همچنین در کتاب پل‌های قدیمی ایران (تحقیق و تألیف: محمد علی مخلص‌، سازمان میراث فرهنگی) آمده است: «بنیان اولیه ساسانی، تعمیر سلجوقی و بازسازی کامل در دوره صفویه.» این پل، شش طاق دهانه دارد و عرض معبر آن حدود هفت متر است. طول فعلی پل تقریبا 149متر و اکنون روی پل آسفالته است.


پل خواجو   پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

این پل در انتهاى خیابان کمال اسماعیل اصفهانى و انتهاى جنوبى خیابان خواجو واقع شده است. پل خواجو در سمت شرقی 33 پل در دوره صفویه به سال 1060 هجری و همزمان با حکومت شاه عباس روی بقایای پلی که در دوره تیموری و با نام حسن بیک ساخته شده بود بنا شد. در طول تاریخ پل خواجو با نام‌های بسیاری مانند بابا‌رکن‌الدین، پل حسن‌آباد، پل شیراز و پل شاهی شناخته شده است.

این پل کاربری دومنظوره داشته و می‌توانست در صورت نیاز به عنوان سد نیز عمل کند براساس روایات تاریخی و آثار باقیمانده هرگاه که شاه تصمیم می‌گرفت با بستن دریچه‌های زیر گذر پل، این سازه به مانند سد عمل کرده و سطح آب در جلوی دریچه‌ها بالا می‌آمد و فضایی شبیه دریاچه در برابر آن ایجاد می‌شد. شاه‌عباس دستور داده بود در میانه پل کوشکی کوچک برای خود و خانواده‌اش بسازند که در هنگام مراسم و جشن‌ها و برنامه‌های تفریحی که در زاینده‌رود انجام می‌شد در این اتاق‌ها اقامت کند. این فضا هنوز پابرجاست و دارای تزئینات بسیار زیبایی است. پل خواجو 150 متر طول و 14 متر عرض دارد که بر این اساس می‌توان آن را یکی از پل‌های طویل کشور ایران قلمداد کرد.


پل گاومیشان سند 

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

 این پل روی رود سیمره، پس از تلاقی رود کشکان و در جاده دره شهر، بعد از روستای بابا خوارزم قرار گرفته است. اکنون تمام رود سیمره از بستر میان دو پایه پل عبور می‌کند که تاق آن نیز شکسته است. سایر چشمه‌های پل سالم مانده‌اند. بستر رود سیمره هشت متر پایین‌تر از کف چشمه‌های پل قرار دارد که طی چند قرن به وجود آمده است. نزدیک به 200 سال پیش، این پل را والی پشتکوه مرمت کرده بود. طول این پل 168 متر و عرض گذرگاه آن هشت متر بوده است. اکنون شش چشمه نسبتا سالم از پل گاومیشان باقیمانده است. بزرگ‌ترین چشمه طاق این پل حدود 7‌/‌32 متر عرض دارد و در ساخت این بنا از مصالح قلوه سنگ، آجر، بلوک‌های سنگی و ملاط گچ نیم‌کوب استفاده شده است.

این بنا در دوره‌های صفوی و قاجار مورد مرمت و استفاده قرار گرفته است. در قسمت جنوب پل اتاق‌ها و فضاهای طاقداری تعبیه شده بود که گذرگاه پل از روی آن عبور می‌کرد. مقطع پایه ستون‌های پل؛ بیضی است که این نوع طراحی برای تسهیل در عبور جریان آب است. نکته هوشمندانه در ساخت این پل، استقرار پایه‌ها روی بستر صخره‌ای طرفین رودخانه است که تماس این پایه‌ها را با فشار آب و رطوبت ناشی از آن به حداقل رسانده است. علاوه بر موارد ذکر شده، در زیر گذرگاه پل، یک فضای مسقف با قوس و طاق‌هایی طراحی شده به وجود آمده است. سرهنری راولینسون در سفرنامه خود می‌نویسد: «پلی که هم‌اکنون روی سیمره (دره شهر فعلی) قرار دارد یکی ازمهمترین پل‌های ایران است و آن را حسین خان بزرگ، والی معروف ایلام و لرستان به سال 1008 هجری قمری تعمیر کرده و طول آن 168 گام است.»


پل کشکان 

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری  این پل روی کشکان رود در جاده خرم‌آباد ـ کوهدشت و 40 کیلومتری کوهدشت در روستای پاپل، قرار گرفته است. در متون تاریخی از آن به عنوان کژکی یاد شده است. دره کشکان از دیر باز شاهد حضور و زندگی انسان‌ها بوده است. به همین دلیل بیش از چهار پل روی این دره و به فاصله کمتر از 500 متر ساخته شده که خود گویای اهمیت این گذرگاه تاریخی است.این پل دارای 12 چشمه بزرگ و یک چشمه کوچک در منتهی‌الیه غربی پل است. پایه ستون‌ها از سنگ‌تراش‌خورده و بدنه از لاشه سنگ و ملاط گچ، آهک و ساروج ساخته شده و در منتهی‌الیه قوس‌ها از آجر استفاده شده است. قطر پایه‌ها بسیار زیاد بوده و در حد فاصل میان پایه‌ها و قوس چشمه‌ها، حجره‌های مسقفی ایجاد شده است. در این پایه‌ها از مقطع بیضی برای سهولت در عبور آب استفاده شده است.

روی پایه ستون‌های پل، حفره‌هایی برای دفع رطوبت تعبیه شده است. روی گذرگاه پل نیز سوراخ‌هایی به سمت بیرون دیده می‌شود که رطوبت و آب‌های ناشی از نزولات جوی را به خارج از پل هدایت می‌کند. نکته قابل توجه این است که اکنون آب رودخانه تنها از میان دو چشمه پل عبور می‌کند و با توجه به طول زیاد پل نمی‌توان استنباط کرد حتی در زمان ساخت، کل پایه‌ها در آب قرار داشته و احتمالا پل، گذرگاه عبور از رود و دره کوچک محل عبور رود محسوب می‌شده است.

امروزه بخش‌های زیادی از پل تخریب شده که بیشتر شامل فرو ریختن طاق چشمه‌ها و قوس آنهاست. طول پل 285 متر است که با احتساب دنباله‌های آن 340 متر می‌شود. امروزه از دروازه طاق پل تنها سه دهنه آن تخریب شده و بقیه هنوز سالم است. برخی از پایه‌های پل با سنگ‌های بزرگ و حجاری شده ساخته شده و ارتفاع آن از سطح رودخانه 30 متر است.


سی و سه پل

پل های تاریخی ایران,پل های ایران,گردشگری,تور گردشگری

  سی و سه پل مشهور‌ترین پل ایران و ویترین گردشگری در اصفهان است؛ نامی که تقریبا برای بیشتر گردشگران خارجی هم آشناست. این پل زیبا و تاریخی با نام‌های پل الله‌وردی‌خان، پل چهار باغ، پل سی و سه چشمه و پل جلفا نیز شناخته می‌شود و از یادگارهای عصر صفوی و ساخته شده در زمان سلطنت شاه عباس است. دلیل هر یک از این نام‌ها به مناسبت خاصی است برای نمونه الله‌وردی‌خان نام سازنده و جلفا نام محله‌ای معروف در نزدیکی این پل است. این پل حدود 300 متر طول و 14 متر عرض دارد و روی زاینده‌رود به همراه 33 چشمه آب بنا شده که البته براساس مستندات باقی مانده در ابتدا چهل چشمه داشته است.

شرح زیبایی این پل در بسیاری از سفرنامه‌های مسافران خارجی که در طول تاریخ به اصفهان سفر کرده‌اند، ذکر شده است. برای نمونه سر پرسی ساکس این پل را زیباترین پل تمام دنیا می‌داند و دیدن آن را به همه جهانگردان توصیه می‌کند.

سی و سه پل دارای دو طبقه مجزاست و در طرفین آن پیاده‌روهایی برای عبور و مرور ساخته شده و در میانه آن عرض کافی برای حرکت سواران و ارابه‌ها تعبیه شده است. روایت است شاه عباس علاقه خاصی به این پل داشته و بسیاری از جشن‌ها و مناسبت‌ها را در آن برگزار می‌کرده است. از مهم‌ترین این جشن‌ها، جشن آبریزگان بوده که در سیزدهمین روز تیر هر سال برگزار می‌شده و مردم در این روز به جشن و شادی پرداخته و روی هم آب می‌پاشیدند.

منبع:lastsecond.ir






تاریخ : شنبه 93/9/1 | 9:20 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()

دعاى عَظُمَ الْبَلاَءُ برای کسانی که محبوس در گرفتاری هستند

 

دعاى عَظُمَ الْبَلاَءُ,دعای رفع گرفتاری,بر طرف شدن گرفتاری

این دعا از حضرت صاحب الا مرعلیه السلام است که تعلیم فرمود آنرا به شخصى که محبوس بود پس خلاص شد

اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْکَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ
خدایا بلاء عظیم گشته و درون آشکار شد و پرده از کارها برداشته شد و امید قطع شد

وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَیْکَ
و زمین تنگ شد و از ریزش رحمت آسمان جلوگیرى شد و تویى یاور و شکوه بسوى تو است

الْمُشْتَکى وَعَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى
و اعتماد و تکیه ما چه در سختى و چه در آسانى بر تو است خدایا درود فرست بر

مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ اُولِى الاْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ
محمد و آل محمد آن زمامدارانى که پیرویشان را بر ما واجب کردى و بدین سبب مقام

وَعَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَریباً کَلَمْحِ
و منزلتشان را به ما شناساندى به حق ایشان به ما گشایشى ده فورى و نزدیک مانند

الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ یا مُحَمَّدُ یا عَلِىُّ یا عَلِىُّ یا مُحَمَّدُ اِکْفِیانى
چشم بر هم زدن یا نزدیکتر اى محمد اى على اى على اى محمد مرا کفایت کنید

فَاِنَّکُما کافِیانِ وَانْصُرانى فَاِنَّکُما ناصِرانِ یا مَوْلانا یا صاحِبَ
که شمایید کفایت کننده ام و مرا یارى کنید که شمایید یاور من اى سرور ما اى صاحب

الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِکْنى اَدْرِکْنى اَدْرِکْنى السّاعَةَ
الزمان فریاد، فریاد، فریاد، دریاب مرا دریاب مرا دریاب مرا همین ساعت

السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ بِحَقِّ
همین ساعت هم اکنون زود زود زود اى خدا اى مهربانترین مهربانان به حق

مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرینَ
محمد و آل پاکیزه اش

منبع:شفاخانه






تاریخ : شنبه 93/9/1 | 9:18 عصر | نویسنده : راز شهر | نظرات ()
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • جامعه مجازی ممو
  • قالب وبلاگ

    کد لوگو حمایت از تیم پرسپولیس